In KRÁSA

Moja Každodenná Starostlivosť o Pleť

Moja pleť je moja večná starosť. Nielenže jej starnutie z roka na rok naberá na obrátkach (hlavne od vtedy, čo som opustila vlhký, ázijský vzduch, a už šiesty rok žijem v tom suchom, európskom) ale navyše má aj sklony k akné, čo ma vie niekedy vytočiť do nepríčetna. Snažím sa preto o ňu starať najlepšie ako viem a hýčkať ju čo najviac.

Jednou zo skvelých stránok mojej práce je testovanie rôznych produktov. Mám tak možnosť ich všetky odskúšať a nájsť práve tie, ktoré mojej pleti vyhovojú najviac a zistiť, ktoré naozaj spĺňajú to, čo sľubujú. Ďaľšou skvelou stránkou mojej práce je, že mám možnosť sa o to s vami podeliť 🙂

Ošetrenie pleti ráno a večer sa u mňa dosť líši. Prípravky mením zhruba každých 3-6 mesiacov. Moja pleť nie je veľmi “easy going” a nájsť na ňu vhodný produkt je ozajstná challenge. Po vyskúšaní desiatok rôznych zostáv produktov a techník nanášania je toto moja momentálna finálna top zostavička:

RÁNO:

Tvár si opláchnem 3x studenou vodou a zhruba každé 2-3 dni ju ptrejdem mydlom na zmiešanú pleť Clinique 3 steps. Mimo týchto dní použijem pleťovú vodu s arganovým olejom na dočistenie. Pred krémom nanesiem najprv White Tea Miracle Drops od Tealogy. Tieto zázračné kvapky na tvár a krk s infúziou bieleho čaju sú doslova “elixírom krásy”. Sérum vtriem do pokožky a zakončím jemným poklepkávaním. V priebehu pár sekúnd pleť vyhladí a hydratuje a pripraví ju na nanesenie denného krému. Ten je tiež z značky Tealogy – konrétne Ginger Tea Energising Aqua Cream. Krém je extrémne ľahučký, prenikne do pleti a nechá ju dlho hydratovanú. Zároveň nezanecháva mastný film, čo je v lete u mňa najdôležitejší faktor pri kúpe krému (inak by mi makeup stiekol až na prsia a to nikto nechce, že áno). Čo je ale najlepšie, táto kozmetická značka využíva všetky – nám už známe – schopnosti čaju odvracať procesy bunkového starnutia, a to predsa všetky chceme!

Keď viem, že strávim deň na slnku, nikdy nezabudnem na ochranný faktor. Nábeh na pigmentové škvrny ma tomuto návyku veľmi rýchlo naučil a preto na denný krém aplikujem ešte WW DAY SPF 40 od 3LAB. Stojí o dosť viac než ostatné produkty, ktoré používam, no pri ochrane pred milovaným, ale škodlivým slnkom netreba šetriť. Je to tiež krém, avšak samostatne mi nestačí. Textúra tohto produktu je viacmenej “neviditeľná”. Zhruba za pól minúty sa vstrebe tak, že naň úplne zabudnem a môžem nanášať makeup. Taktiež hydratuje, ale bojuje i proti vráskam. Bingo!

VEČER:

Večerný rituál je samozrejme odlišný. Najprv sa odlíčím, oči prípravkom na olejovej báze a pleť čistiacou penou. Tú som si posledné mesiace extrémne obľúbila – čistenie je rýchlejšíe, efektívnejšie a ušetrím zakaždým minimálne 5 vatových tampónov (čo keď si zrátate, za týždeň je to kýbel odpadu len z čistenia pleti!) Potom ju len dočistím pleťovou vodou a je pripravená na na ďaľšie kroky.

Ako prvý nanesiem očný krém Nuxellence Eye Contour od Nuxe. Vklepem ho buď prstami, alebo aplikátorom na konci tubičky určenom na masáž očného okolia. Potom si približne 3 kvapky nočného regeneračného oleja od Khiel’s (Midnight Recovery Concentrate) vtriem do pokožky tváre a krku a masírujem asi minútu. Tento produkt som objavila asi pre mesiacom v zabudnutej taške s produktami, ktoré sme dostali na otvorení vlajkovej predajne tejto značky. Ako som mohla!

Elixír je z 99,8% prírodnou záležitosťou a efekt vidíte hneď na druhý deň: “nacucaná”, vyhladená, vláčna pokožka, ktorá vyzerá oddýchnuto, aj keď nie je. Fakt.

Mojím druhým veľkým objavom je ďaľšia “protistárnuca” vychytávka – Anti Aging NIght Serum Nuxellance od Nuxe. Pôsobí veľmi podobne ako elixír od Khiel’s – akurát je viac hydratujúce. Pleť sa vďaka tomuto séru zregeneruje a detoxikuje a výsledok je ráno taktiež poznateľný (hlavne na dotyk). Spojením týchto dvoch produktov mám ráno pleť, akú som nikdy nemala a je mi až lútp, že som to neobjavila skôr. Toto kombo používam zhruba mesiac – uvidíme čo sa stane o ďaľší mesiac. Ževraj trvá dva mesiace, aby človek reálne videl výsledky účinkov krému. Tu ich vidím viacmenej hneď, čiže ak to má byť ešte lepšie, tak pecka!

RAZ ZA TÝŽDEŇ

Do tejto kategórie patria samozrejme masky. Mám ich doma niekoľko, buď na hydratáciu alebo na boj s akné. Veľa z nich je dobrých, no tieto sú naozaj famózne:

Pure Balance od Declare obsahuje hojivý kaolín, ktorý predchádza upchávaniu pórov. Znižuje tvorbu mazu, reguluje póry a pokožka je po jej použití viditeľne mäkššia, hebkejšia a matnejšia. Efekt je vidieť okamžite – akné je akoby viac stiahnuté a menej viditeľné. Tým, že pokožku nevysušuje, niektoré vyrážky sa do ďaľšieho dňa niekedy otvoria a hnis vyjde na povrch. Znie to nechutne ale to práve pri vyráźkach chceme 🙂 Mám v obľube aj bahnové masky a tie aplikujem občas tiež (konkrétne túto z tohto článku), tie však zvyknú niekedy akné “pochovať”, pokožku uzatvoria a zasušia, čiže sa k ložisku problému nikdy nedostaneme.

Ďaľšou bombou je bioflísová maska od Juveny. Tieto “sheet masks” som si zamilovala ešte v Ázii, kde ich dostať na každom kroku a i tie lacnejšie sú výborné. Milujem ich hlavne pre ľahkosť ich použitia – roztrhnete sáčok, vyberiete masku, šľahnete na tvár a čakáte. V lete som ju zvykla trošku vychladiť pre príjemný pocit po celom dni. Po uplynutí doby účinkovania ju dáte dole a na tvári stále ostane tekutina z nej, ktorú sa snažím vmasírovat do pleti, krku a dekoltu po dobu niekoľkých minút. Po asi desiatich minútach počkám, či si pleť pýta ešte krém a v prípade potreby ho aplikujem. Konkrétne táto Express Firming & Smoothing Mask vyhladzuje, hlboko hydratuje a zlepšuje i pružnosť pleti (dôležité so stúpajúcim vekom!) Má sa aplikovať raz týždenne. Na to je to trošku drahší špás (stojí okolo 15 eur) ale raz za dva týždne to tiež určite pomôže.

Toto sú moje osvedčené recepty, ktorými sa starám o pleť najlepšie, ako viem. Netreba však zabúdať, že krása pochádza zvnútra, no treba jej týmto trošku pomôcť. V madśom veku si to neuvedomuejeme, pretože zmeny nie je vidieť. Ale všetky tie žúry, cigarety, cospopolitany a hamburgre vyplávaju na povrch po tridsiatke 🙂 Veľkú zmenu stavu pleti vie spraviť aj vynechanie cukru. Videla som to na vlastné oči, keď som sa ho zo zdravotných dôvodom musela úplne vzdať na dva mesiace (a tým myslím úplne do poslednej molekuly, ćiadny med, ani fruktóza či laktóza). Pleť som mala ako ročné dieťa a okrem toho mala tony energie. Ale to je už iná kapitola.

Alebo nápad na osobnú challenge. 🙂

Prajem krásny víkend!

 

Foto – Jana Tomas

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Ako Poraziť Zimnú Únavu

Posted on január 4, 2018

Moje Top 3 Telové Mlieka Tohto Leta

Posted on august 23, 2015

Oh-So-Lush

Posted on február 26, 2015

Predošlý príspevokHolé Ramená
Ďalší príspevokDokonalé Košeľové Šaty

3 komentáre

  1. Jana
    7 rokov ago

    One word for miracles: Deciem

    Reply
  2. Katka
    7 rokov ago

    Skús na odličovanie nejaký odličovací balzam, uvidíš ten veľký rozdiel, nielenže pleť dokonale odlíči bez tampónov, ale tiež ju hydratuje a dodá živiny, a masážou čistí naozaj do hĺbky, moje najobľúbenejšie sú Emma Hardie a Pestle&Mortar 😉

    Reply
  3. Dominika
    7 rokov ago

    super post, krásne fotky 🙂

    Reply

Leave a Reply