In KRÁSA

Moja Denná Starostlivosť o Pleť

kozmetika-janatini-1

Už dlho som nepridala článok o tom, ako sa starám o pleť a aké produkty používam. Ešte do tridsiatky som to priveľmi neriešila, mala som odličovač na oči, nejakú tú pleťovú vodu a krém. Nejaký. Aký bol. Vtedy som žila v Ázii a tam bol dosť zásadný problém nájsť pleťový krém, ktorý by vyhovoval pleti našinca a ktorý nemal bieliace účinky.
U nás našťastie je toho neúrekom a aj vďaka mojej práci beauty editorky a blogerky sa mi rukami premelie množstvo rôznych prípravkov. Zo všetkých, ktoré som zatiaľ mala možnosť vyskúšať, sú tieto pre mňa TOP. Ja mám zmiešanú pleť so sklonmi k akné, takže ak máte podobný typ pleti, tieto produkty sú ideálne aj pre vás.janatini-kozmetika-4

Toto je prvý krém, ktorý je pre mňa dokonale vyvážený čo sa týka pocitu, ktorý zanecháva a zložiek, ktoré obsahuje. Bojuje proti vráskam, rozjasňuje pleť a hlavne ju zanechá hydratovanú a nie mastnú, ale zároveň ani enie príliš suchú, ako to vedia niektoré krémy na problémovú pleť. Ja som sa v ňom úplne našla.


This is the first moisturizer that for me has the prefect balance between the hydration effect and it’s key ingredients. It has anti-wrinkle benefits, brightens the skin and it leaves the skin super hydrated and not too oily nor too dry, as some creams for problematic skin do. My top choice.

SERUM
STRESS BALANCE SERUM by DECLARE

janatini-kozmetika-6 janatini-kozmetika-7Túto fajnotku som objavila na tlačovke značky Declare, keď ju uvádzali na Slovenský trh. Prišiel dokonca aj zakladateľ tejto značky, veľmi milý starší pán a stretnutie s ním bolo pre mňa celkom zážitok. Porozprával, ako jeho Declare bola úplne prvou kozmetickou značkou, ktorá verejne zverejnila obsah zložiek krémov. Je špeciálne určená na citlivú pleť (ktorú ja nemám), toto sérum ale používam po veľmi stresujúcom dni, nakoľko pleť ukludní, uvoľní, hydratuje a pripraví ju na ďaľšie použitie krému. Tak isto naň nedám dopustiť po fotení, keď mám niekedy tonu makeupu a podráždenú pleť z toľkých aplikácií. Prídem domov, dám si vaňu, natriem sa kakaovým telovým mliekom, toto si natriem na tvár, oblečiem si svoj uber-mäkký župan a ešte s uterákom na mokrých vlasoch si vyložím nohy hore na rám postele. Vezmem Vogue a čítam, až kým mi z nôh úplne neodtečie krv 😀 Nohy rozchodím, nanesiem krém na tvár a vysuším si vlasy. Toto opakujem cca 2-3 krát za týždeň. Také domáce spa 🙂

EYE SERUM / OČNÉ SÉRUM

janatini-kozmetika-4

Toto očné sérum som objavila asi pred dvoma mesiacmi. Dovtedy som ani netušila, že existuje aj niečo iné okrém očného krému, čo sa môže na oči aplikovať. Má identickú konzistenciu ako to pleťové sérum (a tiež sa nanáša s tým kvapkátkom) a nanáša sa nielen pod oči, ale i na viečka. Má slúžiť ako podklad pod očný krém, ale priznám sa, niekedy si ho nenanesiem (resp skoro nikdy) 😀 Mám totiž pocit, že toto mi stačí. Poskytne okamžitú úľavu a hydratáciu (čo je na pokožke okamžite cítiť) a aj ju napne, čo vidíte hneď. Je to jeden z mojich najobľúbenejších produktov ever. Ráno a večer. Každý deň.

MASKA / MASK
REFINING FACIAL MUD MASK by AQUAMINERAL

janatini-kozmetika-3 janatini-kozmetika-8

Táto fantastická maska, vyrobená na báze vody a bahna z mŕtveho mora, je skvelá na problematickú pleť. Nielen že ju vyživí minerálmi, ale aj stiahne vyrážky, zjemní štruktúru pleti a nechá ju čistú, stiahnutú a hladkú. Aplikujem raz týždenne, ale keď chcú mať náhodou vyrážky párty a zíde sa ich viac, tak ju aplikujem lokálne priamo na vyrážku a nechám ju tam celú noc. Neviem či sa to má, ale zaberá to 🙂 Niekedy som z nich totiž poriadne na nervy!

janatini-kozmetika-2

Tak to je môj košík so pokladmi. Všetky produkty používam už mesiace, čiže viem naozaj posúdiť, ako reálne na moju pleť pôsobia. Nemusia byť ideálne pre vás, ale ak máte podobný typ pleti ako ja, môžu fungovať. Ak si nie ste istá, v každom dobrom kozmetickm obchode vám dajú vzorku, alebo vám ju minimálne odoberú z testera na odskúšanie. Produktov, ktoré používam je viac, nechcela som ich ale hádzať naraz do jedného postu, bol by z toho mišung 🙂 Tieto sú základ.

 

Have a great weekend!

Love, Jana xx

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Moja Každodenná Starostlivosť o Pleť

Posted on september 9, 2017

Predošlý príspevokBali Diaries - Snapshots
Ďalší príspevokKvetované Sako

No Comments

Leave a Reply