In CESTOVANIE

24 Hodín v Hong Kongu

hong-kong-janatini-15

Tento post je už skoro po záruke … veď to sú fotky z apríla!
Ak si pamatáte môj výlet do Ázie z jari tohto roku, tak Hong Kong bol jeho poslednou zastávkou – na jednu noc. Bolo to veľmi intenzívnych a turbulentných 24 hodín, počas ktorých sa podľa mňa viac ani nedalo stihnúť. V tomto meste som žila pred viac ako desiatimi rokmi (možno aj patnnástimi OMG) a potom ho pri špeciálnych príležitostiach občas navštívila. Žije tam niekoľko mojich dobrých priateľov vrátane kamošky Jane, s ktorou som týchto 24 hodín strávila.
Už v lietadle na mňa liezla chrípka, tak moja prvá správa z letiska bola požiadavka okamžite zájsť na polievku ramen a dim-sum. Jane, mysliac si, že ostaneme doma sa tomu potešila. Omyl. Snáď nebudeme pozerať telku, keď nás Hong Kong pozýva na drink! Haló!

 

hong-kong-janatini-20 hong-kong-janatini-28 hong-kong-janatini-7 hong-kong-janatini-1 hong-kong-janatini-2 hong-kong-janatini-3 hong-kong-janatini-5 hong-kong-janatini-6 hong-kong-janatini-9

Stretnutie so starými priateľmi, s mojim bývalým šefom Joelom, obľúbene kluby (Drop!!), ruka hore… fantastické spomienky.
Na druhý deň sme (s masívnou opicou) vstali a zamierili do Kowloonu, kam sme boli pozvané na obed samotnou šéfkou marketingu Harbur City – pani Karen Tam. Niekoľkochodový obed v “Michelin-Starred” reštaurácii bol presne to, čo sme potrebovali (a ani o tom nevedeli) – pekingská kačka, horúci vývar a najchutnejší zelený čaj.
Zostávalo ešte 8 donín do odletu, tak sme sa vybrali z Kowloonu trajektom. Najlepší a najlacnejši zdroj prepravy na druhú stranu, hlavne keď si chcete pozrieť obe strany z diaľky. Prechádzalli sme sa uličkami spomínajúc na (nielen) spoločné zážitky. Ja a toto mesto máme viac ako 15 ročný vťah!
Vedela by som tu stráviť ďaľšie tri dni, je to toho toľko čo pozrieť (aj po tých patnástich rokoch) ale musím sa ísť baliť .. aj keby som najradśej lietadlo vymenila za posteľ.

hong-kong-janatini-10hong-kong-janatini-11hong-kong-janatini-16hong-kong-janatini-13hong-kong-janatini-17hong-kong-janatini-23hong-kong-janatini-18hong-kong-janatini-24hong-kong-janatini-22hong-kong-janatini-26hong-kong-janatini-30
hong-kong-janatini-31hong-kong-janatini-34
Samozrejme, že sme nevynechali shopping. Objavila som nádherný obchodík s veľmi špeciálnymi kúskami, ktorému budem venovať celý ďaľši post!

 

hong-kong-janatini-35hong-kong-janatini-39hong-kong-janatini-36hong-kong-janatini-40hong-kong-janatini-38hong-kong-janatini-43hong-kong-janatini-44hong-kong-janatini-42hong-kong-janatini-45hong-kong-janatini-46hong-kong-janatini-48hong-kong-janatini-49hong-kong-janatini-50hong-kong-janatini-51hong-kong-janatini-53hong-kong-janatini-55hong-kong-janatini-56hong-kong-janatini-60hong-kong-janatini-61hong-kong-janatini-65hong-kong-janatini-63hong-kong-janatini-66hong-kong-janatini-64hong-kong-janatini-70

Toto mesto má neskutočnú atmosféru a veľmi špecifický pach – zmiešanina ostrého korenia a nahnitého jedla – ktorý ja osobne milujem.
Ďakujem Hong Kong – a Jane – za mega 24 hodín <3
See you soon xx

April 2016
All photos by me (and some by Jane Dee 🙂 )

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

LAGO DI COMO

Posted on máj 21, 2015

Bali Diaries – LA LAGUNA

Posted on máj 1, 2016

Predošlý príspevokPastelky
Ďalší príspevokMAGENTA ONE by MIKLOSKO

No Comments

Leave a Reply