In MÓDA, OUTFITY

Fashion LIVE! 2017 – OUTFIT – Day 2

Vintage, alebo sekáč? Je v tom vlastne rozdiel?

Je. Vintage kúsok je taký, ktorý má vďaka svojmu veku (minimálne dve dekády) pri kúpe nejakú “slušnú” hodnotu. Je to napríklad stará Chanelka, či Birkinka, ktorej hodnota s jej vekom stúpa za podmienky, že sa nezničí. Tieto veci už pri kúpe môžu mať celkom slušnú cenu, ale zase platíte za jedinečnosť.

Sekáčový kúsok je taký, ktorý stál pár eur a to, či ho predáme v budúcnosti so ziskom, je otázne .. teší nás však fakt, že sme si ho kúpili v tak fantastickej cene, sadne nám, má charizmu a hlavne – má svoju minulosť.

Z môjho druhého outfitu na Fashion LIVE! bola týmto kúskom kožená sukňa. Našla som ju asi pred dvoma rokmi v obchode Luxury Vintage na Laurinskej. Vtedy mi bola o čislo veľká, no bola natoľko famózna, že som si ju kúpila aj napriek tomu, že mi nesadla. Ešte že som na to úplne zabudla a tento rok som ju oprášila v plnej paráde … a sadne mi ako uliata!

Na druhý deň FL bolo príliš teplo na pančušky, tak som ju spárovala s dlhšou košeľou, čižmami a nechala nohy trochu dýchať. Keď beháte s foťákom medzi prehliadkami, chcete mať pocit pohodlia, no zároveň potrebujete vyzerať chic, keby vás náhodou zaostril nejaký street style fotograf … 😉

V každom prípade je červená s bledomodrou mojou momentálnou top kombináciou. K tomu mikina, plastová kabelka z ktorej som vybrala jej látkové vnútro (lebo keď sa vám nechce kvôli jednému fashion eventu minúť niekoľko sto eur na originálnu kabelku, treba byť inovatívny 🙂 a outfit bol na svete. Cítila som sa v ňom ako ryba vo vode aj napriek tomu, že som čižmy (a celkovo topánky) na nízkom opätku ešte týždeň predtým totálne zhejtovala.

Well, časy sa menia.
Aj moje módne preferencie.
A čo tie vaše?  Zmenili sa nejako v poslednom roku?

Love,

 


OUTFIT: sukňa – Luxury Vintage, košeľa šitá na mieru – Donna Rosi, mikina – Weekday, čižmy – Zara, kabelka – Zara, ponožky – Weekday

Photo by Kuba Feranec

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Kúsok Vintage A Kúsok Sna

Posted on január 16, 2018

Vintage Love #2 – Kvetované Sako

Posted on október 4, 2015

My Styling Work: NOSENE X NOVESTA

Posted on máj 10, 2017

Predošlý príspevokFashion LIVE! 2017 - OUTFIT - day 1 - Going "Slow Fashion"
Ďalší príspevokFashion Live 2017 - OUTFIT - Day 3

No Comments

Leave a Reply