In LIFESTYLE

Skvelé a Netypické Darčeky Pre Mužov z Celej Rodiny

Vybrať ten správny darček pre mužov je ľahšie než si myslíte. Ponožky a svetre sú síce klasika, no ja som pre vás dala dokopy  také tipy, ktoré tú klasiku výborne doplnia, prípadne nahradia. I tu som som sa riadila heslom “nakupujme doma”, ale i tým, že radšej jeden darček s nápadom ako veľa zbytočností.

BRAT / KAMARÁT

1. Topánok nie je nikdy dosť. Podľa mojej skúsenosti, toto už nie je heslo len u žien, ale rovnako u mužov. Poznám niekoľko takých, čo si potrpia na kvalitnú obuv celkovo, no najmä na tenisky. Doslova ich zbierajú! Perfektným kúskom pre doplnenie kolekcie vášho brata či kamaráta budú tieto originálne a udžateľné Novesta Rubber Sneakers, vyrobené z prírodného kaučuku. Sú ručne vyrábané na Slovensku a vďaka štyrom farebným prevedeniam rozhodne nebudete mať problém trafiť sa do vkusu obdarovaného. 

www.novesta.sk 

2. Žijeme v dobe smartfónovej, a ak máte mladšieho brata, alebo pokojne aj kamaráta rovesníka, viete’o tom svoje. Prakticky nič túto kategóriu chlap(c)ov nepoteší viac, než technologické hračky. A takou je aj kompaktná tlačiareň Fujifilm instax mini Link v nadčasovej a neutrálnej bielej či modrej farbe. Zábery, ktoré máte vo svojom mobile, jednoducho cez bluetooth vytlačíte na počkanie! Jeden obrázok za 12 sekúnd a nabitie postačí na 100 záberov  – to sú parametre, ktoré na mladú generáciu fungujú. Ak by ste ich potrebovali viac, naštudujte si niečo o party printe, kedy sa k instaxovej tlačiarni môžu pripojiť naraz až piati ľudia.  Otestovať to môžete hneď na vianočnej žúrke!   

www.nay.sk/instax

3. Znalosť anglického, či iného svetového jazyka si dnes do životopisu môže napísať každý. A každý tak aj robí! Uchádzač o prácu sa preto logicky pýta: Ako sa môžem v tomto bode odlíšiť od ostatných? Jednoducho tak, že kurz absolvujete v jazykovej škole The Bridge! Ak vám záleží na budúcnosti svojho brata alebo blízkeho kamaráta, investujte do jeho vzdelania a podporte ho napríklad poukážkou na kurz angličtiny. Viete, že 60% internetu je v angličtine, biznis je v angličtine, najlepšie univerzity sú v angličtine. Tu si svoj kurz angličtiny dokážete vybrať a ak sú nejaké peniaze dobre investované, potom jednoznačne tieto.

www.thebridge.sk

4. Skvelými darčekmi sú aj zážitky, len musíte aspoň trochu poznať svojho brata či kamaráta, aby ste sa mu trafili do vkusu. Náš tip na tento druh prekvapenia zahŕňa v sebe trochu adrenalínu, málinko cestovania, jemného pracovného nasadenia a dalo by sa pokračovať, len ste určite zvedaví, o čo ide. Zoberte mladého muža, kým je pri sile, do Malkie, medzi divoké šelmy! Balík Cézar je jednodňovým vstupom, počas ktorého si dotyčný vyskúša prácu ošetrovateľa a uvidí tak zákulisie chodu parku z celkom inej perspektívy ako obyčajný návštevník.

www.malkia.sk

5. Ekotémy nie sú len doménou žien, no chlapov je potrebné niekedy postrčiť. Aj malý krok sa ráta a začať môžete napríklad kúpou praktickej termo fľaše. Vedeli ste, že priemerná spotreba plastových fliaš na obyvateľa je približne 160 kusov ročne? Toto neuveriteľne vysoké číslo má negatívny dopad na našu planétu, proti čomu sa snaží bojovať občianske združenie Planet Lover, z dielne ktorého táto krásna termoska pochádza. Vďaka oceli, z ktorej je vyrobená, udrží teplotu, čo váš brat alebo kamarát ocení hneď počas sviatkov – čaj a punč mu môžu robiť spoločnosť nonstop 😊.

www.planetlover.org

 

PRIATEĽ / MANŽEL 

1. Láska ide cez žalúdok, preto ak ju chcete dokázať svojmu drahému, zoberte ho najesť sa tak, že z toho bude mať zážitok na celý život. Špeciálnu kreatívnu degustačnú večeru robia v Hoteli Lomnica, takže budete mať (s najväčšou pravdepodobnosťou) ešte aj výlet. Vybrať si môžete takmer na mieru. Základom je rozhodnúť sa pre klasickú alebo vegetariánsku verziu, ďalej je tu možnosť 4 – aj 7 –chodovej večere a ešte si volíte i alko alebo nealko variant. Už samotná návšteva hotela a ich reštaurácie Sissi je zážitkom, ale spojiť to s gastroslávnosťou je sen, na aký sa nezabúda.

www.hotellomnica.sk

2. Jedlo ide do kopy s dobrým vínkom, a ak na ňom nebudete šetriť, je vhodné i ako darček pod stromček. Teda, nejde o len o nápoj, ide o celkovú filozofiu, ktorú ponúka môj obľúbený Chateu Rubáň. Ak chcete niečo viac ako len nápoj, ste na správnej adrese. Kaštieľ v Rubáni, kde sídli vinárstvo, ponúka ubytovanie, oslavy, ochutnávky a  v časoch pretlaku lacných dovozových vín si ich prístup nájde určite svojich fanúšikov. A ako skvelý bonus mám pre vás zľavový kód “JANATINI10”, s ktorým máte 10% zľavu na ich eshope až do konca roka 2020! 

www.vinoruban.sk

3. Možno jeden krok ešte pre takouto večerou či vínnym darom je absolvovanie testov na rôzne potravinové intolerancie. Na prvé počutie to znie zvláštne, ale aj v mojom okolí je množstvo ľudí, ktorí takéto vyšetrenie odkladajú. Pritom život by sa nám zásadne zlepšil, keby sme vedeli, čo nášmu telu škodí, a čo nie. Iste, nejde o lacnú záležitosť, no o to viac máte skvelý dar, ak je vaša polovička notorický odkladač medicínskych záležitostí. Existuje 90 najčastejších alergénov, ktoré vám v Medirexe vedia vyšetriť z jediného odberu krvi a do dvoch-troch týždňov máte výsledok.     

www.medirex.sk/testy

4. Po jedle, víne či testoch kam? Nuž, jedine do postele! Ak vám poviem, že s tým súvisí môj ďalší tip na darček pre muža, predstavíte si zrejme všeličo. No pri všetkej počestnosti a najmä, pri myšlienke na zdravie vašej polovičky, som na vianočný zoznam vybrala záťažovú prikrývku od Gravity blakets. Predpokladám, že ste o jej zázračných účinkoch ešte nepočuli, tak si to zhrňme v skratke. Tieto deky alebo paplóny majú zvýšenú hmotnosť vďaka rovnomerne rozloženým, všitým skleneným guľôčkam. Váha na vašom alebo mužovom tele nie je na príťaž, práveže prikrývka pôsobí ako objatie, vďaka ktorému sa človek uvoľní. Je dokázané, že týmto spôsobom z nás opadne napätie a človek rýchlejšie zaspí, navyše kvalitnejším spánkom.

www.gravityblankets.sk

5. Keby ste predsa len túžili po nejakom tipe na darček, ktorý sa dá zabaliť a chytiť, nech sa páči, je ním pánsky šperk z dielne občianskeho združenia Planet Lover. Nie hocijaký, ale s posolstvom. Tento náramok nesie v sebe niekoľko symbolov, ktoré nám majú pripomínať v akom stave sa vďaka nám ľudom nachádza naša planéta. Má nám pripomínať, aké dôležité je starať sa o ňu. Dominantou je čiastočné zobrazenie planéty z nehrdzavejúcej ocele. Jedna strana náramku je zo sokolieho oka v tmavo modrých odtieňoch ako hĺbky oceánu. Druhú stranu náramku tvorí chryzokol, ktorého zafarbenie nápadne pripomína našu Zem. Tento šperk bol vyrobený na Slovensku a jeho nositeľ určite ocení okrem myšlienky aj fakt, že ide o limitované množstvo. 

www.planetlover.org

 

OTEC / SVOKOR

1. Ponožky a trenky sú už out, ale tekuté prezenty nevyjdú nikdy z módy a obzvlášť pri kategórii zrelí muži. Povýšte darček alkoholu a nekupujte jednu fľašu, ale hneď set niekoľkých. V krásnom darčekovom balení nájdete napríklad miniatúry od Tatratea, ktoré sú označované ako novodobý slovenský nápoj. Obsahuje 14 druhov originálnych a unikátny čajových bylinných likérov, starostlivo vyrobených z tých najkvalitnejších ingrediencií.

www.ehsopkarloff.sk

2. Ak vám nie je predchádzajúci druh „medicínky“ po chuti, siahnite po skutočnom elixíre. Tak sa naozaj volá doplnok stravy od AVE NATURA, ktorý podporuje dlhodobú vitalitu a imunitu. Otcovia a svokrovia sú vo veku, kedy si u mužov treba obzvlášť strážiť srdce a krvný obeh, a presne na to tento slovenský produkt na svetovej úrovni slúži. Darčekový balíček môžete doplniť aj o prípravok Imuniq, ktorý, ako názov napovedá, dodáva telu energiu, chráni pečeň a má protizápalové účinky. Páni sa potom nebudú môcť sťažovať, že nevládzu a necítia sa fit 😊    

www.avenatura.sk

3. Možno pre vášho či partnerovho otca hľadáte skôr niečo neutrálne, nie drahé, ale za to kvalitné. Ušetrite mu chrbát, nech sa nemusí krčiť pri obúvaní a vyhoďte všetky plastové (a určite polámané) obuváky, prichádza luxusný drevený kúsok, ktorý obdarovanému vydrží ozaj do konca života. Je ručne vyrezávaný, z lipového a dubového dreva, povoskovaný včelím voskom. A dve malé (ne)zanedbateľné pluská – opäť podporíte domácu ekonomiku, pretože tento obuvák od Novesty bol vyrobený na Slovensku a ešte aj prispejete 10% na záchranu včiel.

www.novesta.sk/doplnky

4. Aj keď je Malkia Park predovšetkým novým útočiskom pre týrané či nechcené mačkovité šelmy, nájdete v ňom aj opice, papagáje, či kopytníky. V prípade, že vás niektoré zviera chytilo za srdce, môžete sa stať jeho adoptívnymi rodičmi. Možno nie konkrétne vy, ale váš otec alebo svokor tak dostane pod stromček pocit, že sa má opäť o koho starať. Poplatok, ktorý zaplatíte v rámci daru, bude použitý na starostlivosť o vybraného miláčika. A pán v rokoch sa doma bude tešiť z certifikátu o adopcii a drevenej plakety so svojim menom na výbehu. Skontrolovať si ju môže počas špeciálnej prehliadky, kde sa stretne so svojim zverencom a je súčasťou ceny za adopciu.     

www.makliapark.sk/adopcia

5. A ešte niečo pre trošku akčnejších oteckov, ktorým sa nechce sedieť doma a vek je v ich prípade skutočne len číslo. Zamestnajte im myseľ a vyplňte čas efektívne, napríklad na angličtine pre seniorov, vďaka ktorej sa nestratia vo svete a budú kráčať s dobou. Dá sa to dokonca online! Kurzy v jazykovej škole The Bridge sú top aj preto, že zohľadňujú potreby konkrétneho študenta. V prípade staršej  generácie je to napríklad pomalšie tempo a diskusie na témy, ktoré ich zaujímajú, takže sú pre nich hodiny o to zaujímavejšie.   

www.thebridge.sk/seniori

Tak čo poviete? Vyberiete si?

Love,

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Bedroom Makeover

Posted on September 11, 2020

Last Outfit Of The Year

Posted on December 30, 2016

My First Teddy Coat

Posted on December 27, 2019

Previous PostSkvelé a Netypické Darčeky Pre Ženy z Celej Rodiny
Next PostNew York Collection by Janatini

No Comments

Leave a Reply