In ZA SCÉNOU, MÓDA

MIKLOSKO SS18 – BACKSTAGE

Každá módna show je zážitok – no pre každého trochu inak.

Ako divákovi sa vám niekoľkomesačná práca návrhára premelie pred očami za dvadsať minút a po prehliadke si utekáte štrgnúť s kamoškou šampanským zatiaľ čo preberáte, na ktoré šaty začnete šetriť.
Ako modelka to chcete mať čo najrýchlejšie za sebou, pretože vás celý deň vás líčia, vy posedávate, čakáte, potom zrazu zhon a stres a je po show. Hneď po defilé sa utekáte prezliecť do svojich šiat aby ste si konečne mohli zapáliť vytúženú slimku a zdrháte zadným vchodom. Dvadsiata štvrtá after párty tohto fashionweeku vás totiž nezaujíma a vy bežíte buď na drink s kamošmi na terase zastrčenej uličky starého mesta, alebo domov učiť sa na skúšky.

A potom je tu backstage. Je to špecifické miesto kde je úplne iná atmosféra, ktorú má nie každý možnosť zažiť. Nesmiete byť modelka ani dizajnér, aby ste atmosféru zákulisia precítili naplno. Má jedinečný vibe, sledujete premeny nenamaľovaných dievčat v tričku a rifliach na nádherné múzy s dokonalým mejkapom, v šatách o ktorých sa vám bude ešte dlho snivať a celé to vnímate úpne inak.

Vo svojom živote som zažila všetky tieto situácie a byť súčasťou backstage crew je jednoznačne najsilnejšia a najobľúbenejšia z nich.

   

MIKLOSKO shows sú jednoducho vždy pecka. Po vynechaní dvoch posledných kvôli cestovaniu som si tento termín zaznačila do kalendára mesiace vopred.
Exkluzívny report z backstage? To si predsa nemôžem nechať ujsť! No vtedy som ešte nemala ani páru o tom, aký silný zážitok to pre mňa bude…

Backstage má svoje čaro v tom, že vidíte premeny tých krásnych dievčat na divy. Vidíte, ako sa to celé rodí po rukami vizážistov a hairstylistov, ako sa oblečenie naparuje, oblieka, skúša… Outfity sú dopredu “nafitované”, no aj tak sa vždy robia poslendé zmeny.

Ktorá taška? Opasok? S flitrami či bez flitrov? Podaj mi tú ponožku! Švihaj!

Kolekcia MIKLOSKO SS18 sa skladala z dvoch výrazne odlišných, ale predsa štýlovo prepojených línií.
Prvá – #MKLSK – je určená “generácii Y”, ktorá chce v šedi ulíc vyniknúť orinigálnym street style oblečkom. Jednotlivé kúsky sú navrhnuté tak, aby sa dali medzi sebou kombinovať, nepôsobili “prestajlovane” a celkový look pôsobil ucelene a jednoducho zároveň. No a kabelky… Jedna trblietavejšia ako druhá, a tie „ľadvinky“! Návat tohto typu doplnku ja osobne veľmi vítam a už aj viem, čo si dám na narodeniny <3

Druhá línia bola trochu iné kafe. Elegantná ROCKABILLY CHIC niesla okrem tradičného Miklosko rukopisu aj inšpiráciu 70-tych rokov.
Flitrový šifón, plisovaná koženka, štrasové výšivky, trblietky na očiach ladiace s lodičkami, v ktorých boli ponožky. Znie to ako too much? Aj bolo, ale v dokonalom slova zmysle.
Zuzana Kanisová odpálila svojim stylingom túto kolekciu na absolútny vrchol a divákom tak padla sánka, vrátane mňa!
Na móle to spolu s hudbou to totiž vyzeralo znova inak.

MIKLOSKO už tradične zakončil svoju show svadobnými šatami – no tektokrát to nebola róba. Čierny nohavicový smoking s nádychom country štýlu, ktorý predviedla jeho blond múza známa zo svetových mól Viktória, bolo absolútne dokonalou bodkoou za takouto veľkolepou show.

Milujem takéto prekvapenia na koniec. Tlieskam a teším sa na ďaľšiu!

Love,


Photo by Jana Tomas

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

fall day out

Posted on november 15, 2014

Ako To So Mnou Vlastne Teraz Je

Posted on júl 25, 2019

Predošlý príspevokSIEŤOVANÉ PANČUŠKY: City Girl
Ďalší príspevokSieťované Pančušky - BLACK IS BACK

1 Comment

  1. Viki
    6 rokov ago

    normálne ma backstage články moc nebavia, ale tento je super ! krásne fotky

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    Reply

Leave a Reply