In MÓDA, OUTFITY, CESTOVANIE

Hello Sicily

Leto je moje najobľúbenejšie obdobie v roku!
Tento rok som si dovolenku naplánovala “len” jednu. Po rokoch strávených v Ázii a po minuloročnom cestovateľskom záchvate ma neustále láka Európa. Konkrétne Taliansko, nakoľko k tomuto národu mám veľmi blízko (a to nielen preto, že Taliani sú podľa mňa najcharizmatickejší muži tohto kontinentu). Vybrať lokáciu, ktorú som ešte nenavštívila bolo celkom jednoduché, nakoľko som v Itálii bola len dvakrát. Vyhrala Sicília. Jednak preto, lebo sme tam našli najlacnejšie letenky a jednak nikto z nás na ostrove ešte nebol.

Najprv sme mali ísť len my dvaja s Dodom, potom sa k nám pridali aj naši dvaja kamaráti – Marcy a Michal. Nerobili sme si veľkú starosť s plánovaním a všetko riešili na poslednú chvíľu. Keď sme si ale pár dní pred odletom uvedomili, že stále nemáme ubytovanie, sadli sme za počítač a na Airbnb.com bookli prvú voľnú vilu s výhľadom na more, ktorá bola maximálne hodinu od letiska Catania. Vyzdvihli sme si v požičovni auto a majitelia domu nás zaviedli až do destinácie. Vystvetlili všetko potrebné a my sme (po pár fľašiach vína) padli od vyčerpania do postele.

Slnečné lúče prenikajúce cez drevené rolety nás zobudli okolo deviatej ráno. S pocitom príjemnej opice z talianskeho pignotu z pumpy sme sa dotackali na terasu a ostali sme v šoku! Dom mal neskutočný výhľad, čo z fotografíí na webe nebolo vôbec zrejmé. Z terasy sa dal pozorovať východ, ale i západ slnka a pod ňou bol krásny azúrový bazén. Prvé dva dni nás ani nehlo a venovali sme sa zásadne konzumovaním talianskych pochutín, pitím vína, opaľovaním a kúpaním sa v bazéne. K moru viedli veľmi romantické a nekonečné kamenné schody až na kamennú pláž, na ktorej skoro nikto nebol. Bol to sen a my sme okamžite oľutovali, že sme si vilu bookli len na tri dni.

V zásade sme sa z tejto lokácie nepohli a tak nám to aj vyhovovalo. Miesto ponúklo dokonalý reset po náročných pracovných týždňoch a my sme konečne našli vytúžený kľud! Toto je dokonalý dôkaz toho, že plánovanie v predstihu sa nie vždy vypláca 🙂
Na tretí deň sme si začali baliť tašky a zabookovali vilu na ďaľšej lokácii – tentokrát pod Etnou.
Ale o tom už v ďaľších článkoch 😉

Kde sa chystáte na dovolenku tento rok vy?

Love,

Photo – Jozef Krovina Edit – Jana Tomas
Assistance – Marcela Voskova & Michal Cepec

OUTFIT: plavky – Zaful, košeľa – Weekday, taška – Diesel


Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

EXPO 2015 MILAN EXPERIENCE

Posted on máj 25, 2015

Bloger Roka 2017

Posted on jún 11, 2017

Holé Ramená

Posted on september 2, 2017

Predošlý príspevokŽite Svoje Sny
Ďalší príspevokKrásna Taormina

No Comments

Leave a Reply