In MÓDA, OUTFITY

Novesta X Modrotlač

Keď som bola malá, chceli sme všetko zahraničné. Zahraničnú hudbu, sladkosti, módu. Naše veci boli nudné, okukané a hlavne – všetci sme nosili to isté. Farebné veci z Paríža mi za socíku všetci v škôlke závideli a keď som prišla na strednej v uštrikovanom svetri a la Kurt Cobain, hneď som bola in. Všetci sme túžili opustiť tento malý štát bez možností a odletieť za veľkú mláku do krajiny snov, alebo minimálne tuto vedľa do Rakúska. Začali sme nosiť veci amerických značiek, tlačili sa v malom byte s kamošmi a konečne dobývali svet.
Roky ubehli ani nevieme ako a my zisťujeme, že doma je aj tak najlepšie. Pochopili sme, že veci z dovozu nie sú jednoznačne the best a že aj doma máme top kvalitu.

novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-6novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-7

Slovenská značka Novesta, ktorá vyrába topánkyod roku 1939, je sama o sebe jeden z naších módnych klenotov. Majú pôvodný spôsob výroby už takmer 80 rokov (preto ti možno boli kecky tvojho tatka ešte z vojenskej služby tak povedomé), sú eco friendly a hlavne – majú ortopedickú stielku. Párov od nich mám doma veru niekoľko, ale toto je vážny zberateľský kúsok. Sú totiž vyrobené z modrotlače (remeselná technika farbenia a zdobenia látok, ktoré sa používali na šitie krojov už v 18. storočí) a je ich len 300 párov. Túto tradičnú látku vyrobil Matej Rabada, jediný certifikovaný modrotlačiar na Slovensku a vzor na ňu vyberali spolu s dizajnérom Novesty veľmi dlho. Drobný, jemný, ladiaci ku všetkému. Pecka.

novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-2

Domov by mal byť miesto, kam sa radi vraciame a na čo radi spomíname. Domov je rodina, láska a tradície. Preto tieto fotky vznikli na schodoch môjho rodičovského domu, kde som sa šmýkala po zadku a každé ráno obúvala. Nafotil ich môj otec <3

Majte krásnu nedeľu!
Love,
Jana xo

A takto sa tieto klenoty vyrábajú



TENISKY – NOVESTA x MODROTLAČ (kúpite TU)

Photo by Bobo Tomas

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

MQ Vienna Fashion Week – OUTFIT

Posted on september 25, 2016

Pri Jazere

Posted on september 20, 2014

Predošlý príspevokSpolupráca s F&F #notonlyblack
Ďalší príspevokZimné Pastelky

No Comments

Leave a Reply