In FASHION, OUTFITS

Fishnet Series: Wear Them To Work? No Problem.

Panuje u nás zžitý názor, že ich nosia len tínedžerky, trendy ženy 20+ pod džínsy s tak veľkými dierami, že sú z toho takmer šortky…ale čo tridsiatničky? Dajú sa vôbec sieťované pančušky nosiť bez toho, aby nevyzerali ako vystrihnuté z filmu Pretty woman?
To je otázka, ktorú mi od nástupu trendu “fishnetov” (ktoré svoj anglický názov získali odvodením od rybárskej siete s veľkými okami) položilo veľa žien, a preto som sa rozhodla vytvoriť tento miniseriál.

Do práce? Na obed s kamoškami? Do divadla? Kam okrem hier za zatvorenými dverami spálne sa takéto výrazne pančušky hodia? V najbližších dňoch to na mojom blogu zistíte. Bola to aj pre mňa výzva, ale tie mám rada, na to som tu, aby som ich zvládla za vás! A aby to nevyznelo príliš egotripovo, úprimne sa priznám, že s tou challenge som sa veru popasovala. Nemám už predsa dvadsať, haha!

 

 

Do práce? No problem.

Ak nie ste podobne ako ja fanúšik telových pančušiek a čierne vás už omrzeli, toto je vaša cesta. So sieťovaným kúskom však opatrne.

V prípade, že zvolíte čierne, očká by mali byť čo najmenšie. Zo vzdialenosti cca dvoch metrov sa vzor zleje a vyzerajú ako klasické pančuchy, no pri priblížení sa naskytne zaujívavý detail. Tu však pozor – zvyšok outfitu musí byť čo najkonzervatívnejší, aby sa hladiny extravagancie vyrovnali.

Keďže k nám už konečne dorazila jar, do prvého outfitu som zvolila ružové “sieťovky”. Pri farebných verziách je dôležité, aby ladili buď s topánkou, alebo so spodnou časťou sukne či šiat. V oboch prípadoch tak opticky predĺžite svoje nohy a vzor sieťky nebude pôsobiť rušivo v celkovom dojme outfitu. Dĺžka sukne alebo šiat by mala byť jednoznačne po kolená, aby ste nepôsobili vulgárne. Pripomínam, hovoríme o outfite do práce, na iné príležitosti s dĺžkami pokojne experimentujte 🙂

Tieto konkrétne pančušky majú v strede stehna aj čierny pás (niečo ako podväzkový, no pančuchy pokračujú ďalej nahor), ktorý by však v práci nikdy nemal byť vidieť. Ten si nechajte neskôr na drink 🙂

Od sieťoviek nečakajte, že vás zahrejú. Je to logicky len estetická záležitosť na dosiahnutie zaujímavého efektu a oživenie jednoduchého outfitu. Sú napríklad vhodné aj tam, kde sa podľa bontónu a etikety patrí pančuchy si obliecť, no v klasických by vám bolo príliš horúco. Ale všetko s mierou. Aj tu platí, že menej je viac a menšie očko prinesie vačší osoh.

Prajem vám krásne dni!

Love,


OUTFIT: pančušky – BEPON, šaty – Karl Lagerfeld, topánky – ALDO, kabelka – BALLY, okuliare – Mango
Foto by Adam Suchanek

 

V spolupráci s Bepon <3

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Winter Pastels

Posted on November 18, 2017

The Full Santorini Collection!

Posted on November 18, 2020

How To Wear Lace Day To Night

Posted on December 4, 2017

Previous PostThe Perfect Weekend Away
Next PostMy Dream Came True And So Can Yours!

No Comments

Leave a Reply