In MÓDA, ŽIVOTNÝ ŠTÝL

POHODA – Day I.

Moja prvá Pohoda.

Teda môj prvý festival. Ever.

Áno, nechce sa vám to veriť, ja viem. Ani mne. Ani neviem koľko článkov som napísala o festivalovej móde a koľko kamošom poradila so stylingom naň … ale tento rok konečne prišiel ten čas!
Nepovedala by som, že som festivalový typ, ale vždy ma lákala tá atmosféra. Keď som stretla nejakého známeho, čo sa práve z jedného vrátil, bol vždy v takom opojení .. radosti, štastia, kľudu a zážitkov. Kamoška Viola mi raz povedala: raz ťa tam vezmem. Tam musíš ísť. Atmoška je neopísateľná. Tvoja jediná starosť po celé tri dni je na aký koncert pôjdeš o hodinu a čo bude môj ďaľší snack. (A drink.)

A tak aj bolo.

Očakávania boli veľké. Prišiel štvrtok a ja som sa po poslednom obednom stretku toho dňa vybrala smer Trechtown.
Aby bolo všetkým jasné – to, že som bola tri dni na Pohode ešte neznamená, že sme tam stanovali. Úprimne, nikdy som nestanovala a neviem či niekedy budem. Nemám na to proste gule. Neláka ma to a vízia zobudenia sa vo vlhkej kose bez možnosti okamžiztej sprchy je mojou najvačšou nočnou morou. Som baba. No a čo.

Naštastie môj kamoš Dodo je z Trenčína, čiže sme uňho mali zázemie.
Bazén, sprcha, posteľ .. all that jazz. Ja viem. Trápne.
Nie veľmi festivalové. Zato ale majú všetci ľudia, ktorí v stane spali, môj obrovitánsky obdiv.

Ako by sa od stylistky očakávalo, outfitom som venovala značnú prípravu. Festivalová móda patrila vždy medzi moje obľúbené, tak som sa konečne mala možnosť vyšantiť.

Predpoveď počasia síce hlásila tropické teploty, ale večery bývajú stále chladné. V prvý deň som sa preto rozhodla vyskladať si outfit zo šiat z dlhým rukávom, crop topu a šortiek. Tieto dlhé šaty mám už asi 3-4 roky a už vtedy som ich kupovala s ideou obliecť si ich na festival. Raz už svoju slávu zažili na dovolenke v Maroku (porzi post TU), ale teraz mali svoju festivalovú premiéru. Prirodzene som sa inšpirovala kalifornským hudobným eventom Coachella, ktorý mi je štýlom všeobecne blízky a každoročne sa od jeho streestylu odvíja festivalová móda na daný rok. Šaty som do západu slnka mala od pása nahor vyzlečené a keď slnko zašlo, obliekla som si ich a chlad ma netrápil. Čo bolo ale neustálou otázkou mojich známych počas všetkých troch dní – boli moje čižmy. Od začiatku som vedela, že presne také chcem a prechodím v nich celý festival. Horko mi v nich nebolo, jednoznačne ma ale uchránili od blata a neúprosnej búrky, ktorá sa privalila na druhý deň.
Verne sa podobajú na Chloe Susanna boots, po ktorých moje srdce piští už asi dva roky a ešte zrejme dlho bude. Toto je ich (o dosť lacnejšia) verzia, dokonalá na člapkanice do blata.

Prvý deň Pohody patril viacmenej nasávaniu festivalovej atmosféry. Rozhliadali sme sa po areáli, stertali starých známych, plánovali koncerty na ďaľší deň a dokonca na jeden i zašli. Západ slnka mal neuveriteľnú atmosféru a koncert, ktorý sa konal na hlavnom pódiu, tiež. Dali sme si ďaľší obložený hotdog, dve deci suchého bieleho, utekali sme domov a tešili sa ako malé deti na ďaľší deň.

Pokračovanie zajtra 🙂

Love,

 

JA: šaty – Zara, croptop – Zara, shorts – Zara, opasok – H&M, ruksak – NYMPH, náhrdelníky – Pull & Bear, klobúk – F&F, čižmy – Deichmann, okuliare – Lindex
JOZEF: T-shirt & shorts – WEMOTO / Zin Zin, tenisky – NOVESTA, okuliare – Italia Independent, ruksak – Nosene

 

PHOTO by JOZEF KROVINA & MICHAL CEPEC 

 

Ak ste zvedaví čo sa dialo na druhý deň, kliknite SEM 🙂

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Môj Začiatok Leta

Posted on máj 28, 2017

Po 10 Rokoch v Čiernej

Posted on december 25, 2019

Predošlý príspevokBoarding Outfit & Bez Čoho Nikdy Nelietam
Ďalší príspevokPOHODA - Day II.

No Comments

Leave a Reply