In MÓDA, OUTFITY, CESTOVANIE

Ahoj Šanghaj, Dlho Sme Sa Nevideli!

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-1

Šanghaj – môj druhý domov.

Prečo? Pretože zo všetkých miest na zemi, v ktorých som žila, bol práve pobyt v Šanghaji ten najdlhší. Celých šesť rokov zvykania si na inú kultúru, na “iné” praktiky čínskych obchodníkov a v neposlednom rade – neustále stretávanie zaujímavých ľudí, ktorí v určitom bode nejako ovplyvnili môj život.

Môj prvý výlet do Ázie sa konal v roku 2001 a bol to modelingový kontrakt na Tajwane. Zarobila som super prachy, vykašlala sa na univerzitu a vrátila sa naspäť. Od vtedy som cestovala po Ázii z kontraktu na kontrakt, z krajiny do krajiny. Ako dieťa narodené počas komunizmu som cítila neskutočnú vďačnosť, že môžem vidieť svet, robiť vysnívanú prácu a ešte mi aj dopredu hradia všetky náklady (áno, taký je modeling. Yes!)

Jedného dňa som sa ocitla v Šanghaji – a z dvojmesačného kontraktu bolo zrazu šesť rokov. Čína prežívala mega-boom a možností bolo nad hlavu. Robila som modeling, organizovala rôzne eventy a párty a vzdelávala sa na rôznych kurzoch v škole pre expatov. Boli to zlaté roky Šanghaja – modeling kvitol, párty boli super-fancy (jedna z mojich top, ktoré som ja organizovala bola pre Naomi Campbell) a zábava bola nekonečná.

Šanghaj mi zmenil život nielen kvôli vśetkým týmto zážitkom, ale hlavne preto, že som tam (dvakrát!) zmenila kariéru a stretla ľudí o ktorých viem, že budeme best friends do konca života.
Kamarátstva, rozchody, strata práce, skúsenosti. Šanghai sa hýbal svetelnou rýchlosťou a my sme s ním vtedy (aj keď neviem ako) boli schopní udržať krok.

 

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-3 visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-novestavisiting-shanghai-jana-tomas-janatini-5

Takže tu som – o päť rokov neskôr – na návšteve môjho druhého domova. Ostali len pekné spomienky a je sureálne byť späť. Šanghaj vždy ostane v mojom srdci a od ho určite budem navštevovať aspoň raz za rok – nakoľko moja najlepšia kamarátka tam čaká bábatko!! Jeeej <3

Majte ešte krásnu nedeľu a stay tuned na ďaľši post z tohto nespiaceho mesta Ázie 🙂

Love, Jana xx

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-2

dress / šaty – H&M
sneakers / tenisky – NOVESTA 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Pri Jazere

Posted on september 20, 2014

Piknik vo Viniciach

Posted on február 4, 2019

Lost in wonderland

Posted on júl 18, 2015

Predošlý príspevokMoja Milovaná Ulička Taikang
Ďalší príspevokŠanghaj Mojim Okom

No Comments

Leave a Reply