In MÓDA, OUTFITY, CESTOVANIE

Ahoj Šanghaj, Dlho Sme Sa Nevideli!

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-1

Šanghaj – môj druhý domov.

Prečo? Pretože zo všetkých miest na zemi, v ktorých som žila, bol práve pobyt v Šanghaji ten najdlhší. Celých šesť rokov zvykania si na inú kultúru, na “iné” praktiky čínskych obchodníkov a v neposlednom rade – neustále stretávanie zaujímavých ľudí, ktorí v určitom bode nejako ovplyvnili môj život.

Môj prvý výlet do Ázie sa konal v roku 2001 a bol to modelingový kontrakt na Tajwane. Zarobila som super prachy, vykašlala sa na univerzitu a vrátila sa naspäť. Od vtedy som cestovala po Ázii z kontraktu na kontrakt, z krajiny do krajiny. Ako dieťa narodené počas komunizmu som cítila neskutočnú vďačnosť, že môžem vidieť svet, robiť vysnívanú prácu a ešte mi aj dopredu hradia všetky náklady (áno, taký je modeling. Yes!)

Jedného dňa som sa ocitla v Šanghaji – a z dvojmesačného kontraktu bolo zrazu šesť rokov. Čína prežívala mega-boom a možností bolo nad hlavu. Robila som modeling, organizovala rôzne eventy a párty a vzdelávala sa na rôznych kurzoch v škole pre expatov. Boli to zlaté roky Šanghaja – modeling kvitol, párty boli super-fancy (jedna z mojich top, ktoré som ja organizovala bola pre Naomi Campbell) a zábava bola nekonečná.

Šanghaj mi zmenil život nielen kvôli vśetkým týmto zážitkom, ale hlavne preto, že som tam (dvakrát!) zmenila kariéru a stretla ľudí o ktorých viem, že budeme best friends do konca života.
Kamarátstva, rozchody, strata práce, skúsenosti. Šanghai sa hýbal svetelnou rýchlosťou a my sme s ním vtedy (aj keď neviem ako) boli schopní udržať krok.

 

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-3 visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-novestavisiting-shanghai-jana-tomas-janatini-5

Takže tu som – o päť rokov neskôr – na návšteve môjho druhého domova. Ostali len pekné spomienky a je sureálne byť späť. Šanghaj vždy ostane v mojom srdci a od ho určite budem navštevovať aspoň raz za rok – nakoľko moja najlepšia kamarátka tam čaká bábatko!! Jeeej <3

Majte ešte krásnu nedeľu a stay tuned na ďaľši post z tohto nespiaceho mesta Ázie 🙂

Love, Jana xx

visiting-shanghai-jana-tomas-janatini-2

dress / šaty – H&M
sneakers / tenisky – NOVESTA 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

TRENCIN ~ SLOVAKIA

Posted on máj 10, 2015

MQ Vienna Fashion Week – OUTFIT

Posted on september 25, 2016

Predošlý príspevokMoja Milovaná Ulička Taikang
Ďalší príspevokŠanghaj Mojim Okom

No Comments

Leave a Reply