In OUTFITS, TRAVEL

Lunch On The Orient Express (almost)

 

OK, it’s not the real Orient Expres. Duh. It just sounds more fabulous when I say it 🙂 It’s a train from Bratislava to Prague, where we went to see our good friend Jane visiting from Hong kong. I much prefer this form of transport to driving since you can work, DRINK and dine, enjoy the nature and there is no traffic.
Rules for dressing for a train ride are very similar to the ones for a plane: dress comfy, yet chic. They main key for me is a nice thick yet not heavy scarf, since they always crank up the aircon like the world is going to melt any second. It’s big enough to cover my whole body if I need to. Comfy trousers, even sweat pants are very in now wearable with anything, just be careful they don’t look sloppy. A light jacket is also a must on a train if it’s warm outside,  anything heavier would make my bag stuffed when I get out. Ready to roll!

OK, nie je to naozajstný Orient Express. Ale znie to oveľa lepšie keď to tak nazvem 🙂 Je to normálny vlak z Bratislavy do Prahy, kam sme sa vybrali zanašou kamoškou Jane, ktorá tam priletela z Hong Kongu. MIlujem cestovať vlakom, lebo môžem pracovať, dať si obed (aj s vínkom!), obdivovať prírodu okolo a netrápi ma dopravná zápcha. 
Pravidlá pri vyberaní outfitu na cestu vlakom sú podobné ako do lietadla: obliecť sa pohodlne a zároveň chic. Najhlavnejšie pre mňa je mať veľkú teplú ale zároveň ľahkú šatku, keďže zvyknú vypeckovať klímu na maximum, ako keby sa mal svet tam vonku každú minútu roztopiť. Je dosť veľká, takže ak treba, viem sa ňou celá zakryť. Pohodlné nohavice alebo teraz veľmi populárne tepláky sú vhodnou voľbou, ale dávajte pozor aby neboli vyťahané 😉 Ľahká bunda je tiež na zozname, taká aby som ju vedela poskladať do tašky keď vystúpim von. A hotovo!

train-outfit-janatini-7train-outfit-janatini-novesta-2train-outfit-janatini-4train-outfit-novesta-janatini-1train-outfit-janatini-3ytain-outfit-janatini-6jacket – lindex, scarf – zara, tshirt – topshop, watch – micheal kors, pants – promod, shoes – NOVESTA

photo: Igor Kovacs

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Bali Diaries ~ UBUD

Posted on May 4, 2016

Bali Diaries – LA LAGUNA

Posted on May 1, 2016

My French Adventure – OUR APARTMENT

Posted on December 29, 2015

Previous PostBudapest
Next PostPrague Time

No Comments

Leave a Reply