In MÓDA, OUTFITY

SIEŤOVANÉ PANČUŠKY: Fishnet Do Práce? No Problem.

Panuje u nás zžitý názor, že ich nosia len tínedžerky, trendy ženy 20+ pod džínsy s tak veľkými dierami, že sú z toho takmer šortky…ale čo tridsiatničky? Dajú sa vôbec sieťované pančušky nosiť bez toho, aby nevyzerali ako vystrihnuté z filmu Pretty woman?
To je otázka, ktorú mi od nástupu trendu “fishnetov” (ktoré svoj anglický názov získali odvodením od rybárskej siete s veľkými okami) položilo veľa žien, a preto som sa rozhodla vytvoriť tento miniseriál.

Do práce? Na obed s kamoškami? Do divadla? Kam okrem hier za zatvorenými dverami spálne sa takéto výrazne pančušky hodia? V najbližších dňoch to na mojom blogu zistíte. Bola to aj pre mňa výzva, ale tie mám rada, na to som tu, aby som ich zvládla za vás! A aby to nevyznelo príliš egotripovo, úprimne sa priznám, že s tou challenge som sa veru popasovala. Nemám už predsa dvadsať, haha!

 

 

Do práce? No problem.

Ak nie ste podobne ako ja fanúšik telových pančušiek a čierne vás už omrzeli, toto je vaša cesta. So sieťovaným kúskom však opatrne.

V prípade, že zvolíte čierne, očká by mali byť čo najmenšie. Zo vzdialenosti cca dvoch metrov sa vzor zleje a vyzerajú ako klasické pančuchy, no pri priblížení sa naskytne zaujívavý detail. Tu však pozor – zvyšok outfitu musí byť čo najkonzervatívnejší, aby sa hladiny extravagancie vyrovnali.

Keďže k nám už konečne dorazila jar, do prvého outfitu som zvolila ružové “sieťovky”. Pri farebných verziách je dôležité, aby ladili buď s topánkou, alebo so spodnou časťou sukne či šiat. V oboch prípadoch tak opticky predĺžite svoje nohy a vzor sieťky nebude pôsobiť rušivo v celkovom dojme outfitu. Dĺžka sukne alebo šiat by mala byť jednoznačne po kolená, aby ste nepôsobili vulgárne. Pripomínam, hovoríme o outfite do práce, na iné príležitosti s dĺžkami pokojne experimentujte 🙂

Tieto konkrétne pančušky majú v strede stehna aj čierny pás (niečo ako podväzkový, no pančuchy pokračujú ďalej nahor), ktorý by však v práci nikdy nemal byť vidieť. Ten si nechajte neskôr na drink 🙂

Od sieťoviek nečakajte, že vás zahrejú. Je to logicky len estetická záležitosť na dosiahnutie zaujímavého efektu a oživenie jednoduchého outfitu. Sú napríklad vhodné aj tam, kde sa podľa bontónu a etikety patrí pančuchy si obliecť, no v klasických by vám bolo príliš horúco. Ale všetko s mierou. Aj tu platí, že menej je viac a menšie očko prinesie vačší osoh.

Prajem vám krásne dni!

Love,


OUTFIT: pančušky – BEPON, šaty – Karl Lagerfeld, topánky – ALDO, kabelka – BALLY, okuliare – Mango
Foto by Adam Suchanek

 

V spolupráci s Bepon <3

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Rozkvitnite!

Posted on apríl 18, 2018

Vienna time

Posted on november 30, 2014

Fashion LIVE! 2018 – OUTFIT

Posted on november 10, 2018

Predošlý príspevokMoje Nové Miesto Na Úplný Reset
Ďalší príspevokSplnil Sa Mi Sen - A Môže Sa Aj Vám!

No Comments

Leave a Reply