In CESTOVANIE

Travel Diary – POSITANO

 

Cestovanie je korením života a mne osobne dáva veľmi veľa. Iný pohľad na svet, na veci súkromné i pracovné a zo všetkého najviac – inšpiruje ma. Pri mojej práci je inšpirácia neskutočne dôležitá a keď tej niet, tak som ako sa hovorí – v prdeli. Už sa mi to pred nejakým časom stalo, tak som sa rozhodla tomu predchádzať pravidelným cestovaním – minimálne jeden výlet za mesiac. Aj dva dni sa rátajú, treba len vypadnúť!
Veľkým požehnaním pre mňa je, že vďaka šiestim rokom strávených v Šanghaji mám v každom kúte sveta nejakých kamarátov. Toto príde extra vhod keď sa vyberiete do nejakej krajiny prvýkrát – čo bol pre mňa výlet do južného Talianska. U italov som bola síce už dvakrát – ale len v Miláne – a v oboch prípadoch pracovne. Tentokrát som si chcela prezrieť zákutia povestného juhu, ktoré je populárnou destináciou ako pre našinca, tak i pre svetové celebrity (len škoda, že tie tam nechodia v zime 😀 )
Celý výlet trval asi 5 dní. Začal sa príletom do Ríma, kde ma kamoška vyzdvihla a šli sme autom smer Positano. Musím povedať, že jazda po pobreží Amalfi bol jeden z najkrajších zážitkov v mojom živote. Serpentíny, vietor vo vlasoch (ak keď studený, lebo veď december), zvraštené čelo od slnka. Chladný ale príjemný vánok vás nádherne prefacká a vám je zrazu jedno, že ste spali ledva 4 hodiny, aby ste chytili let.
Positano je presne také ako sa o ňom píše – malé, nádherné, malebné a farebné. Je posiate butikmi s nádhernými tunikami a ručne vyrábanými sandálikmi, ktoré vám do pol hodiny vyrobia na mieru. Bohužiaľ vačsina miest bola zavretá – keďže som tam šla mimo sezónu – ale podarilo sa mi uloviť pár kúskov, ktoré si stopro užijem v lete. Mesto bolo prázdne a večer i tiché, čo mi vcelku vyhovovalo, nakoľko som tam prišla vypnúť. Jasné že vyššie teploty by bodli viac – ale vo všetkom treba hľadať krásu, aj keď ste na pláži vonku je 10 stupňov. Amen 🙂
Next day – Capri!
Ciaoooo!

 positano-janatini-2 positano-janatini-24 positano-janatini-3 positano-janatini-25 positano-janatini-26 positano-janatini-1 positano-janatini-35 positano-janatini-33 positano-janatini-27 positano-janatini-36 positano-janatini-4 positano-janatini-18 positano-janatini-5 positano-janatini-15 positano-janatini-14 positano-janatini-13 positano-janatini-12 positano-janatini-11 positano-janatini-16 positano-janatini-17 positano-janatini-37 positano-janatini-10 positano-janatini-9 positano-janatini-7 positano-janatini-8

All photos by taken by me
Positano Italy – December 2015

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

LAGO DI COMO

Posted on máj 21, 2015

Travel Diary – CAPRI

Posted on január 24, 2016

Piknik vo Viniciach

Posted on február 4, 2019

Predošlý príspevokZelený Kabát
Ďalší príspevokTravel Diary - CAPRI

No Comments

Leave a Reply