In MÓDA, ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Back In My Element

„Túžba tvoriť je jedna z najhlbších túžob ľudskej duše.” – Dieter F. Uchtdorf

Niekto príbehy rád rozpráva, niekto ich píše, a mne sa najlepšie komunikuje cez fotky. Fotka vie občas povedať viac než tisíc slov, čo je pre mňa, extrovertného introverta, ideál.
Táto divná doba dala však mojim klasickým fotkám stopku, vo veľkej miere i mojej kreativite. Instagram sa stal sčasti nudným miestom sileného kontentu a seba som pri tom pristihla tiež.
Milujem tvoriť. Je to absolútna nevyhnutnosť môjho bytia. Keď netvorím, len prežívam. Žijem v čiernej diere tápajúc, čo bude zajtra.
A nie som sama.
Okrem tvorenia sa milujem obklopiť kreatívnymi ľuďmi. Ich spoločnosť potrebujem ako vzduch a oni tiež. Ale čo spraviť, keď všetci tápame v čiernej diere, bez podnetov a inšpirácie?

Musíme sa nakopnúť navzájom.

Tak, ako sa (aspoň mne) najľahšie šetrí, keď vám na účet príde väčší balík peňazí, tak sa z nuly na sto “nakopáva” k novým inšpiráciám pri väčších projektoch.
A tak som dala dokopy team mojich obľúbených kreatívcov a rozhodla sa nafotiť prvú tohtoročnú story nielen o tom, čo ma naučil posledný rok.

Všetci si pamätáme začiatok lockdownu, kedy sme sa aj tešili, že môžeme vstávať bez budíka. Raňajky, kávička, ľahký workoutík a môže prísť obed 🙂 Boli to síce trochu skľučujúce, no easy mornings, ktoré mi ostali dodnes. Ráno sa snažím čo najpomalšie vstať a na mobil pozrieť čo najneskôr. Dlho ležím v posteli, cez víkend si sem dokonca prinesiem kávu a pár hodín si v spálni čítam. Ako hovorím, nepodarí sa mi to každý deň, no snažím sa to dodržiavať a robí to obrovský rozdiel na psychike. Ak si to môžete dovoliť, skúste to.

Asi pred pol rokom sa stal mojim zvykom journaling – po slovensky jednoducho povedané zapisovanie do denníka. Nie však hocijakého. 5 minute journal (nazývaný aj denník vďačnosti) vám zaberie, ako názov napovedá, len 5 minút denne. Každé ráno, tesne pred tým, ako vstávam a každý večer pred spaním, v ňom odpoviete na 3 identické otázky. Odpovede vyjadrujú vďačnosť daného dňa, alebo i vašu vďačnosť všeobecne. Vraj načo?
Je dokázané, že pravidelné vyjadrovanie vďačnosti vám vie kompletne pretransformovať život pozitívnym smerom.
Ako, to vám rozpíšem niekedy v ďalšom článku.

Milovaný, ale i zatracovaný. Home office. Ja som bola vždy zvyknutá pracovať z domu (za počítačom). Tepláky boli odjakživa jasnou voľbou, no život v lockdowne nás naučil, že ak si chceme zachovať ako – takú pracovnú morálku, treba sa “do officu” obliecť. Ako ste možno už čítali v tomto článku, tak minulé leto som Janatini preklopila na lifestylovú značku. Oblečenie v nej je chic a pohodlné zároveň – a presne to nosím do svojej domácej kancelárie. Elastický pás na mojich nohaviciach nie je náhodný, ak viete, o čom hovorím 🙂 Základ je však cítiť sa komfortne, či už doma vybavujeme maily, alebo len ležíme na gauči. Vyzerať dobre znamená cítiť sa dobre, a to teraz všetci potrebujeme.
Netreba podceňovať kúzlo pekného outfitu!

Čo s nami dokáže spraviť make-up vieme všetky. Ale skúšali ste už, čo dokáže spraviť full make-up (od základu, rúžu, tieňov až po špirálu) v čase, keď sme zavreté doma? Zázrak. Jednoduchá transformácia nielen vzhľadu, ale i nálady za 15 minút je neopísateľná. Skúste to! Minimálne 3x do týždňa. Přitom taková blbost!

Každá možnosť ísť von je príležitosťou vyvetrať outfit, ktorý som dlho nemala na sebe, alebo ktorý som si zadovážila v záchvate nakupovania v lockdown depresii pri treťom pohári vína (áno, aj také sa diali, našťastie, nebolo ich veľa, haha).
Či už sú to potraviny, alebo návšteva kamošky, je to jedno. Tvárim sa, že idem na meeting a zakaždým si vymyslím nové kombo. Hlavne nech to nie je nuda. Lebo nuda je depka. A tie teraz nepotrebujeme.

Čo som sa naučila ešte pred koronou je, že oddych je nevyhnutná súčasť procesu. V teórii to znie veľmi jednoducho, no ak milujeme svoju prácu, tak prax nie je až taká easy. Môj rok 2020 by sa dal nazvať aj rokom zajedania stresu. Stres z pandémie, stres zo spustenia značky, stres či to celé vyjde… Pribrala som kvôli tomu dve konfekčné veľkosti, no naučila som sa obrovskú vec – neriešiť to. Pre niečo sa to dialo a fakt, že sa menilo moje telo až do pre mňa nepoznaných rozmerov, som sa naučila prekvapivo riešiť s pokojom Angličana.
A i keď som teraz na ceste späť k môjmu fit body a nejem sprostosti, pohár vína či čokoládu si raz za čas veru neodopriem.
Pretože malé radosti vedia robiť veľké zmeny, i keď vám to odborníci neodporúčajú.
Každý však pozná seba najlepšie, a keď si vštepíte, že víno je proste súčasť vášho nutričného plánu, tak to tak má predsa byť 🙂

Tešte sa z maličkostí, pretože na detailoch stojí svet! Vidíme sa čoskoro v teréne 🙂

Love,


OUTFIT 1 & 2
Loungewear pants – by Janatini, Underwear – Karl Lagerfeld (vermont.sk),  shirt – Zara, silk sleeping mask – Holistic Silk, Sheep Fur Slippers – SOXO, Journal – 5 Minute Journal

OUTFIT 3
Shirt – Zara, Pants – by Janatini, Sneakers – Novesta, Phone – Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G,

OUTFIT 4
Shirt – Zara, Silk Top – Intimissimi

OUTFIT 5
Shirt – Gant Men, Blazer – Karl Lagerfeld (vermont.sk), Pants – Zara, Shoes – Zara, Bag – Karl Lagerfeld (Vermont.sk), Sunglasses – Alexander McQueen

OUTFIT 6
Chunky Knit – by Janatini, Jeans – H&M, Slippers – SOXO


Photo – Zuzana Gavulova
Edit & Creative Direction – Jana Tomas
Make Up – Veronika Vargova
Hair – Miroslava Strokova
Assistant – Zuzana Matusova
Location – Vintage Bea Atelier

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

Predošlý príspevokSamoopaľovacie Prípravky - Ktoré Fungujú a Ktoré Nie
Ďalší príspevokMY BODY DIARY #2 - Lockdown Forma

No Comments

Leave a Reply