In ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Skvelé a Netypické Darčeky Pre Ženy z Celej Rodiny

Tieto Vianoce budú trochu iné. Každý z nás si želá zdravie pre seba aj najbližších, no chceme ich aj niečím obdarovať. Nákupy v obchodoch vystriedalo nakupovanie online, a aby ste nemuseli tápať po internetoch, dala som do kopy zoznam nápadov, ktoré nielen potešia, ale majú v sebe (aspoň pre mňa) hlbší zmysel. Niekedy sú to veci, inokedy zážitky.
Mnohí sme v karanténe veľa toho prehodnotili, preto možno bude stačiť jeden darček, no s myšlienkou. Zoznam je zostavený primárne na podporu lokálnych značiek a eshopov.
Vyberie si určite každý, a aby sa vám lepšie orientovalo, rozdelila som darčeky pre nás ženy do troch kategórii, najmä podľa veku 😊

 

SESTRA / KAMARÁTKA

 

1 . Na väčšinu žien pôsobí kozmetika ako magnet. Možno sa pri obdarúvaní neviete rozhodnúť, či ísť do starostlivosti o telo alebo napríklad parfému. Urobte kompromis a darujte balíček, kde je zo všetkého trošku, a to s dodržaním kvality i estetiky. Produkty Moringly sú na prírodnej báze a ich hlavnou zložkou je zázračná rastlina moringa, ktorá okrem kozmetiky dokáže divy aj v stravovaní. Rovnako pokožke môžete „dať najesť“ z tohto voňavého balíčka Be beauty, ktorý obsahuje šľahaný telový krém, krémové deo, tuhý balzam na ruky a dokonca aj tuhý parfém!
www.moringly.com

2. V duchu prírody a udržateľnosti ešte ostaneme. Ak vašej sestre či kamarátke skutočne záleží na našej planéte, a nie je to pre ňu len aktuálny trend, potom bude tento darček naozaj originálny. Vedeli ste, že si môžete adoptovať koral? Nie je to len taký rozmar, ale iniciatíva, ako ich zachrániť, pretože podľa prognóz okolo roku 2050 nebude na našej planéte ani jeden! Koraly sú pľúcami oceánu a aj kyslík, ktorý dýchame my, pochádza z polovice práve z morí. Takéto prekvapenie pod stromčekom má aj hlbší zmysel, a pritom nestojí vôbec toľko, aby ste si to nemohli dovoliť. Za 25 eur pomenujete svoj koral, do mailu vám príde voucher na zarámovanie a neskôr poštou aj oficiálny certifikát.
www.coralgardeners.org

3. Z morí a oceánov poďme naspäť domov. Ak ste sa aj vy rozhodli tieto Vianoce podporiť najmä našu lokálnu tvorbu, toto oversized Jantini tričko je dvojnásobný zásah. Okrem slovenskej lifestylovej značky pochádza aj motív na tričku od nás, konkrétne ho má na svedomí talentovaná Janka Illustrator. Samozrejmosťou je kvalitný materiál v podobe 100% organickej a certifikovanej bavlny GOTS. Poteší nielen všetky fashionistky, ale aj ekologicky zmýšľajúce kamarátky.
www.shopjanatini.com

4. Rovnako rýdzo slovenský darček z kategórie fashion sú tenisky môjho love-brandu Novesta, ktoré (ako už určite viete) nosím takmer každý deň viac-menej ku všetkému. Ja si túto sezónu idem tieto kožené Maratónky, ale ak to má byť pre sestru či kamarátku prvý pár, začala by som určite s klasikou v podobe Star Master. Sú vyrobené z prírodnej gumy a 100% certifikovanej bavlny a majú anatomicky tvarovanú stielku. V neutrálnej bielej jednoducho nemôžete šliapnuť vedľa. Značka píše históriu od roku 1939, je to prakticky naše módne dedičstvo s výrobou v Partizánskom, no dlhodobo žnú úspech aj vo svete.
www.novesta.sk

5. A napokon niečo pre tie kamarátky či sestry, ktoré obľubujú nové technológie. Instax je ako stvorený pre milovníčky fotenia a selfies. Moderný dizajn kompaktného fotoaparátu, ktorý vám narozdiel od telefónu vytlačí fotku na počkanie, je momentálne k dispozícii v troch farebných prevedeniach – ľadovej modrej, terakotovej oranžovej alebo kriedovej bielej. Autoportréty s Instaxom budú dokonalé vďaka malému zrkadielku vedľa objektívu, v ktorom sa pred cvaknutím jednoducho skontrolujete!
www.nay.sk/instax

 

PRIATEĽKA / MANŽELKA

1. Kozmetické balíčky a taštičky sú obvyklým spôsobom, ako veľmi rýchlo a jednoducho vyriešiť darček pre nejednu ženu. Ak vám však nejde o to, aby ste to odflákli, ale chcete skutočne dotyčnej dopriať niečo exkluzívne, toto je cesta! Luxusnú kozmetickú sadu od značky Moringly ocenia všetky milovníčky prírodnej kozmetiky a zástankyne udržateľnosti. Toto exkluzívne balenie je navyše určené na cestovanie, čo napovedá aj jeho názov Fly High. Obsahuje všetko, čo žena so sebou potrebuje mať, či už sa balí na dva dni, alebo dva týždne. No vďaka krásnemu baleniu si týmto setom pokojne ozdobí kúpeľňu aj keď je doma.
www.moringly.com/flyhigh

2. Cestovaním bol inšpirovaný aj ďalší z tipov na darček pre manželku či priateľku. Je ním náhrdelník Benátky, ktorý pozostáva z troch samostatných kúskov, ktoré navzájom ladia, no dajú sa nosiť aj osve. Prvý je jednoduchý a jemný, s guľatým ozdobným komponentom. V druhom náhrdelníku sa vyskytuje zaujímavo sfarbený chalcedón a najdlhší, tretí kúsok je obohatený o vysokokvalitnú perlu. Šperky vaša polovička určite ocení a za ja osobne oceňujem aj to, že tento unikát od Monde d´Alexandra bol vyrobený na Slovensku v limitovanom množstve.
www.mdalexandra.sk

3. Aj vaša žena či priateľka chce neustále niečo meniť v interiéri? O to dvojnásobná bude jej radosť, ak ju pod stromčekom prekvapíte týmto krásnym print-setom z kolekcie Jantini Santorini. Páni si tým dokonca ušetria prácu a nemusia nič vŕtať, ako je to pri fotorámoch. Motívy čarovného ostrova stačí prilepiť na stenu špeciálnou gumou. A keď vás omrzia, alebo budete potrebovať zmenu, ľahko sa dajú vymeniť. Balenie totiž obsahuje 32 záberov, takže je skutočne z čoho vyberať!
www.shopjanatini.com

4. V interiéri ešte ostaneme pri ďalšom skvelom tipe. Väčšina žien potrebuje neustále nové dekorácie do domácnosti, no ak jej zaobstaráte ako prekvapenie túto, verte, že nebude potrebovať meniť nič. Kamenné podnosy z dielne architektky Petry Mark sú zdobené 24-karátovým zlatom či plátkovým striebrom majú trvalú hodnotu. Na výber je hneď niekoľko možností, napríklad z desiatich rôznych druhov kameňa a v dvoch rozmeroch. Ani jeden podnos však nevyzerá rovnako ako iný, a to vďaka farebnosti alebo kresbe kameňa. Hoci má Petra krásnu stránku, pohodlne a rýchlo sa s ňou viete dohodnúť aj cez instagram, napríklad aj o tom, či na vami vybraný kúsok pridať dizajnové mosadzné úchyty, alebo ju personalizovať iniciálami či špeciálnym dátumom.
www.instagram.com/petramarkstudio

5. A po všetkých vecných daroch napokon ešte jeden nehmotný. Môžeme ho nazvať aj zážitkový, pretože pre ženu vášho srdca budú poobedné konverzácie v angličtine zážitkom určite! Teda vlastne, v jazykovej škole The Bridge si môžete vybrať z množstva kurzov a angličtinu sa aj skutočne naučíte. Nebude to len o bifľovaní slovíčok po lekcii, práveže priamo počas nej si osvojíte gro vďaka kvalifikovanému medzinárodnému tímu lektorov. The Bridge sú ako jediná jazykovka medzinárodne akreditovaná EAQUALS a za mňa patria jednoznačne medzi topku na Slovensku, čo sa týka výučby aj celkového vedenia.
www.thebridge.sk

 

MAMA / SVOKRA 

1. Tipy na prekvapenie pod stromček pre naše mamy či svokry začnime šperkmi! Hovorí sa, že tým žiadnu ženu neurazíte. My však chceme viac, aby bola obdarovaná osoba nadšená, a aby sa jej oči ligotali podobne ako tento darček. Kolekcia City Woman od slovenskej značky s francúzskym názvom Monde d´ Alexandra symbolizuje ženy veľkomiest. Riečne perly pod názvom New York symbolizujú eleganciu a sú nadčasovým doplnkom, vďaka ktorému bude ich nositeľka neprehliadnuteľná.
www.mdalexandra.sk

2. Sviečka ako taká je neutrálnym darom, ktorým málokedy niečo pokazíte. Ak však nechcete podprahovo svojej mame alebo svokre povedať, že ste ju pri len rýchlo odbavili pri vianočných nákupoch, dajte si záležať na výbere. Skvelou voľbou je táto ručne odlievaná sójová sviečka By Janatini s nápisom GRATITUDE ATTITUDE, ktorý v sebe nesie posolstvo vďačnosti aj za každodenné maličkosti. A o tom by mali byť nie len Vianoce, čo poviete? www.shopjanatini.com/sviecka

3. Vždy na sviatky si želáme hlavne veľa zdravia, tak prečo to nepoňať doslovne? Naše mamy často zanedbávajú svoje zdravie, pritom sa nám ešte častejšie sťažujú, že sa necítia celkom fit. Darujte jej pod stromček vyšetrenie v súkromnom laboratóriu Medirex, bez čakania, s rezerváciou na čas, ktorý bude mame alebo svokre vyhovovať. Tento test je určený špeciálne ženám a už do dvoch dní dostanete výsledky o svojom zdravotnom stave, nevynímajúc hormonálny obraz a metabolizmus.
www.medirex.sk

4. A hneď po testoch, nech by dopadli akokoľvek, máme riešenie! Pomoc proti rozbúreným hormónom  možno neznie na prvé počutie ako ideálny darček, no verte, že vďaka tomuto zázračnému balíčku budete s mamou či svokrou vychádzať oveľa lepšie! 😊 Balance up od značky Moringly bojuje so všetkými nepríjemnosťami týkajúcimi sa výlučne ženského cyklu. Vyrieši napríklad príznaky menopauzy alebo aj emocionálne výkyvy. Kapsule k dennému užívaniu sú maximálne prírodné, ešte aj ich obal je vegan a bez farbív!
www.moringly.com/balanceup

5. Zapiť tieto „vitamíny“ môžete spoločne s mamou alebo svokrou pri dobrej šálke kávy. Posedenia pri kávičke sú základom návštevy u rodičov, preto je skvelým plánom obdarovať ich vysokokvalitnými, prémiovými zrnkami od značky Verticcio. Toto je dokonca špeciálny blend z limitovanej vianočnej edície a obsahuje jedinečnú zmes 100% arabík, v ktorej pocítite chuť granátového jablka, perníkového korenia, horkej čokolády či slivky. Uznajte, takáto zmes vám spraví každý jeden deň sviatočným.
www.verticcio.sk

Verím, že vám tieto tipy na prekvapenia pod stromček pomohli. S nami ženami je to ľahké i ťažké zároveň. Chceme pomaly všetko, ale aj tak treba vybrať svedomito 😊. Preto vám želám šťastnú ruku pri kúpe vianočných darčekov a verím, že tento manuál vás bude pri tom sprevádzať.    

Najbližšie si rovnako posvietime na naše mužské polovičky. Tie sa síce tvária, že nič nepotrebujú, čím nám komplikujú výber darčekov, ale spoločnými silami si určite poradíme!

Love,

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Fotenie Pre DIOR Make Up

Posted on december 3, 2015

Posledný Outfit Tohto Roka

Posted on december 30, 2016

Predošlý príspevokNesmrteľný Trenchcoat a Jeho 3 Verzie v Mojom Šatníku
Ďalší príspevokSkvelé a Netypické Darčeky Pre Mužov z Celej Rodiny

No Comments

Leave a Reply