In MÓDA, OUTFITY

All White Look & Prečo Milujem Bielu

Musím povedať, že biela bola zatiaľ mojou najobľúbenejšou (ne)farbou každé leto. Hoci začala jeseň, pred nami je niekoľko dní babieho leta, tak ju snáď ešte zo šatníkov vytiahneme. Sama neviem prečo je to tak, ale v tejto farbe sa cítim bezpečne. Pre niekoho má tento efekt čierna, ale u mňa je to práve naopak. Je až vtipné, koľko bielych kúskov vlastním! No nie je biela ako biela – niekomu svedči “studená” biela a niekomu naopak “off white” čiže jemne smotanová s teplým nádychom.

Ale čo presne symbolizuje pre nás biela?

Trošku som do toho nahliadla a zistila som, aký má vplyv biela na našu psychiku, a prečo k nej inklinujeme. Mne osobne dáva pocit istoty a ochrany (znie to až vtipne, keď to vidím napísané, ale je to tak). Nie je to však len o bielej. Zistila som, že najčastejšie ju kombinujem s jednou a tou istou farbou. Poslednú dekádu to bolo so zelenou, ale pred rokom sa niečo zmenilo a zelenú nahradila modrá. A tak moja skriňa v lete vyzerala presne takto – ako tieto fotografie – prevaha bielej s modrým akcentom a štipkou ďalších farieb.

Biela reprezentuje čistotu a nevinnosť. Preto ju nosia nevesty, obliekajú sa do nich bábätká… Biela všeobecne nemá nejakú zásadnú emóciu a často ju ľudia popisujú ako sterilnú a chladnú (viď nemocničný interiér). Ale mne sa aj práve to na nej páči . Inak, presne toto hovoria o mne, že tak pôsobím, keď ma prvý krát niekto stretne, haha. Rozumieme si. Biela tak isto odráža svetlo a tým pádom sa v nej v lete nespotíme tak, ako v tmavých farbách (beduíni v púšti).

Vo feng shui je biela považovaná za veľmi silnú a vnáša harmóniu do miestnosti. Element, s ktorým je spojená, je kov, čo symbolizuje chlad. Aj môj byt je inak momentálne celý biely a pravda je, že je tu síce fajn, ale útulné to dvakrát nie je. Stále som v procese zariaďovania!

Som ale jediná, kto tak miluje bielu? V rebríčku preferencií skončila biela až na 15-tom mieste z 18tich. V zozname farieb oblečenia však skončila na 10tom a ako interiérová farba sa dokonca umiestnila na prvom mieste. Niečo na tom teda bude!

Biela je moja “safe” láska, a tou je presne aj tento outfit, ktorý sme nafotili v Oia na Santorini. V tejto kombinácii je už síce v októbri pasé, no táto biela sukňa – objav ešte z apríla zo Silvian Heach – si ešte užije svoju slávu aj na jeseň. Ak ste ju nevideli na mne už miliónkrát, tak ma očividne nesledujete na instagrame, haha. Nosím ju na desať spôsobov a na rôzne príležitosti a dnes si ju dám napríklad k nízkym čižmám a koženej bunde. Biely volánový top má už veru pár liet a aj pár ciest za sebou a po tomto výlete sa mi oficiálne rozpadol.

Prešiel by “all white” look na jeseň? Myslím, že určite nie. Určite však nemienim upadnúť do depresie tmavých farieb a aj v týchto mesiacoch môžete u mňa rátať s farbami 🙂

V akej farbe sa cítite najlepšie vy?

Love,


OUTFIT: sukňa – SILVIAN HEACH, top – ZARA, kabelka – FURLA (Cube), šľapky – ZARA, okuliare – PRADA (www.eyerim.com),
náhrdelníkMonde D’Alexandra

PHOTO by ADAM SUCHANEK

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

Predošlý príspevokLetný Kimono Set
Ďalší príspevokPolnočné Slnko - Halloween Fashion Story

No Comments

Leave a Reply