In MÓDA

TOP Tipy Ako Nakupovať Vo Výpredajoch!


Sezóna výpredajov sa začala a ak aj vy ste také maniačky do nakupovania ako ja, tento článok je práve pre vás! V zľavách nejde len o to nakúpiť čo najlacnejšie, ale aj o to ako ušetriť svoj čas a hlavne NERVY. 

Pri práci módnej stylistky je nakupovanie vlastne súčasťou môjho povolania (čím si samozrejme viem výborne ospravedlniť svoju závislosť, ha). V obchodoch som viacmenej každý deň či už kvôli príprave na fotenie alebo lovenia vychytávok pre moje zákazníčky. Mám svoje triky, ktoré mi uľahčujú brázdenie obchodov a trávenie hodiny v obchodných centrách. Nakupovanie vie byť nesmierne únavné a hlavne keď je obchodoch miliarda ľudí. Ak sa však budete držať mojich rád, zvládnete to ľavou zadnou!

1. Spíšte si zoznam toho, čo potrebujete. Vyhnete sa sa nákupu zbytočností a miniete tak len toľko, koľko ste mali v pláne.

2. Do obchodov vyrazte tesne predtým, ako otvoria. Všetok tovar bude úhľadne uložený na svojich miestach a je ešte šanca, že tak nájdete svoju veľkosť. Poobede na to môžete zabudnúť, budú vás čakať už len hory oblečenia na stoloch.

3. Hneď ako dorazíte do obchodného centra si preštudujte jeho plán. Označte si, kde sú vaše obchody a držte sa toho.

4. Kabínky su najväčšou hrôzou výpredajov! Oblečte si niečo ľakho snímateľné (mikina na zips alebo sveter) a pod to tričko alebo tielko v neutrálnej farbe (biela, telová, čierna). To vám umožní vyskúšať si veci pred veľkým zrkadlom v predajni a ušetríte tak pol hodinu čakaním na kabínku. Ideálnou variantou je skočiť do obchodu ešte pred zľavami, poskúšať čo sa vám páči, zistiť vaše veľkosti a potom už len nakupujete bez skúšania, rýchlo a za polovičnú cenu.

5. Topánky zvoľte také, ktoré sa ľahko obúvajú a sú jednoznačne pohodlné. Vaše nohy vám na konci dňa určite poďakujú!

6. Najlepšou kabelkou na nákupy je “crossbody”. Máte ju stále pri sebe a pritom obe ruky voľné.

7. Ak máte kúskov na skúšanie viac (čo asi máte), dajte ich dolu z vešiakov a prehoďte si ich cez plece. Ak ich na vešiakoch predsa len chcete nechať a ruky potrebujete mať voľné, zaveste si ich za opasok na jeansoch. Pozor ale aby ste ich nevláčili po zemi 🙂

7. Dopredu sa informujte, aké sú podmienky na vrátenie / výmenu tovaru. Dá sa tovar vrátiť? Do koľko dní? Vracajú peniaze alebo len kredit? To sú všetko dôležité informácie.

8. Ak si kúskom nie ste istá a nakupujete v obchode v ktorom vracajú peniaze, kúpte si ho. Nechajte ho doma “odležať” pár dní a zistíte tak, či ho naozaj chcete alebo nie (ja to tak robím aj mimo výpredajov). Vyhnete sa sklamaniu, ak sa poň vrátite a už ho nebudú mať. V tomto sú skvelé obchody ako Zara, Stradivarious, Pull&Bear, Bershka či Mango, kde vám dajú 30 dňovú lehotu na vrátenie bez udania dôvodu.

9. Nikdy nekupujte vec len preto, že je v zľave. Vtedy ju vezmite, zvojnásobte sumu a spýtajte sa samej seba – chcela by som to aj za takúto cenu?

10. Výpredaje sú skvelá príležitosť, ako nakúpiť darčeky dopredu. Spíšte si sviatky vašich blízkych a riaďte sa zoznamom.

11. Ak si normálne nemôžete dovoliť dizajnérske alebo značkové veci, teraz je ten čas! Je vždy lepšie kúpiť si jednu vec, ktorá vám bude slúžiť celé roky ako päť tričiek, ktoré poletia do koša o šesť mesiacov.

12. Ak ste v obchode nenašli svoju vysnívanú vec, nezúfajte! Je ešte veľká šanca, že ju budú mať ONLINE. Takmer všetky značky majú aj svoj eshop a tak si to viete objednať rovno domov. Vačšina z nich ponúka poštovné nad určitú sumu zdarma a niekedy dokonca aj vrátenie. Viete sa tak jednoducho dostať aj ku kúskom ktoré u nás nekúpite, čo je na našom malom slovenskom trhu samozrejme veľké plus 🙂

13. A posledná rada – na nákupy chodte výhradne s niekým, kto si to nielen s vami užije, ale vám aj poradí. V konečnom dôsledku to má byť zábava a nie stres z toho, aké zbytočnosti sme si pokúpili 🙂

Prajem vám veľa nádherných úlovkov!

Love, Jana xo20130317-013013

 

Photos: pinterest

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

Predošlý príspevokPosledný Outfit Tohto Roka
Ďalší príspevokZimný Kabát s Nášivkami

No Comments

Leave a Reply