In ŽIVOTNÝ ŠTÝL

Môj Ranný Rituál

my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-23

Keď som bola malá, bývali sme hneď vedľa školy. Vstávala som päťnásť minút pred jej
začiatkom (niekedy aj päť) a s ledva umytými zubami som preskočila plot, aby som pribehla načas. Raňajkovala som zásadne počas prvej hodiny skrývajúc rožok pod lavicou.
Keď som bola staršia, s raňajkami som dosť bojovala. Nikdy som nebola schopná najesť sa pred dvanástou a boli dokonca dni, keď som si ako prvú vec ráno zapálila cigaretu (fuj, ja viem!) S vekom sa môj ranný rituál pochopiteľne menil a teraz, keď mám bližšie k štyridsiatke než k tridstiatke, vyzerajú moje rána pochopiteľne inak. Našla som krásu v tom, čo iní ľudia robia celý život a čomu som nikdy nerozumela. Vstať skôr a užiť si ráno v kľude.

my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-14my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-3my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-10

Hneď ako vstanem, vypijem veľký pohár vody, ktorý som si pripravila deň predtým. Premôžem sa a zájdem do kuchyne po ďaľší – tentokrát s horúcou vodou (nie vriacou) a pomaly vypijem aj ten. Vrátim sa do postele, skontrolujem čo mi v noci ušlo na sociálnych sieťach a začnem hádzať do úst moje “first breakfast”. Sú to prírodné doplnky výživy, ktoré povinne beriem každý deň (hliva ustricová, spirulina, zelený jačmeň, cranberry tabletky na oči a ďaľšie na vyrovnanie PH). Kým sa tieto uležia, vezmem knihu a čítam 20-30 minút. Zistila som, že čítanie ma nastaví do veľmi kľudnej nálady, ktorá mi vydrži po celý deň (teda vo väčšine prípadov 😀 ) Raňajky jedávam najčastejšie v posteli, pretože – prečo nie? Mám tam väčší kľud a viem sa na jedlo lepšie sústrediť. Sprcha, outfit, káva so sebou – tu pijem zo zásady v aute. To mi ostale ešte od čias skorých ranných začiatkov v JOJke. Zvyk je železná košeľa 🙂

 

my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-20 my-morning-rituals-janatini-jana-tomas-9

 

Rána su podľa mňa veľmi dôležité, nastavia celý náš deň. Aj keď niekedy je to ťažké, je len na nás akú sa rozhodneme mať v ten deň náladu. Nech bol včerajšok akýkoľvek  tak nezabúdajte, že každé ráno je úplne nový začiatok!

Love, Jana xx

 

Photo by Jozef Krovina

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Môj Začiatok Leta

Posted on máj 28, 2017

Pastelky Do Dažďa

Posted on marec 4, 2016

Leto Sa Ešte Neskončilo!

Posted on september 20, 2016

Predošlý príspevokNa Detailoch Záleží!
Ďalší príspevokMY STYLING WORK - Fendi Market

No Comments

Leave a Reply