In CESTOVANIE

travel ~ koh tao

Since the holiday season is coming, to inspire you I have decided to do a travel post every weekend about place I have either visited, or would love to visit.
My first post, naturally, is about my most favourite place in the world – Koh Tao ~ a tiny island in Thailand. It’s so little you can’t fly there, in order to get there you have to fly to Bangkok, then Koh Samui (or direct to KohSamui nowadays) and then you take a boat for 2 hours to get there. In fact it’s so little they operate on motobikes, not cars (only truck-taxis drive around) It’s also called a Turtle island. The water has 28°C year-round, there are amazing corals to see, that’s why the main reason why people come is scuba diving (not for me do, I just came to chill 🙂
I’ve visited the place 3 times and I always fall in love with it – over and over. Why is it my favourite? It ‘s a combo of the energy the island has, the friendly attitude of people, sofisticated crowd of businessman doing their emails at 6am during their coffee at sunrise before they dive into the deep blue. The feeling of freedom riding your motocycle to a secret beach or having  a freshly cought finsh for dinner….undescribable. If you get a chance, definitely visit Koh Tao. (pics are taken in 2009)

Keďže sa blíži dovolenková sezóna, rozhodla som sa, že každý víken napíšem post o miestach, ktoré som buď navštívila, alebo túžim navštíviť. Môj prvý článok je – prirodzene – o mojom najobúbenejšom mieste na svete – Koh Tao, maličký ostrov v Thajsku. Je tak malý, že dostať sa tam si musíte najprv zobrať lietadlo do Bangkoku (alebo dnes už myslím sa da dá letieť primo na Koh Samui) a z Koh Samui vás loďou dopravia za 2 hodiny priamo na ostrov. Dokonca te tak maličký, že jediné jazdiace autá sú taxi-dodávky.
Voda má po celý rok  28°C, nachádzajú sa v nej prenádherné koraly, preto hlavným dôvodom turizmu je potápanie.
Koh Tao som navštívila  3x a vždy sa nanovo zamilujem. A prečo je mojim najobľúbenejším miestom? Je to kombinácia viacerých faktorov – energie ostrova, vždy pozitívna nálada domácich a pohľad na businessmanov, ktorí si checkujú svoje emaily pri svojej rannej kávičke počas východu slnka, predtým ako sa vyberú objavovať krásy morského dna…  pocit slobody voľnej jazdy na motorke na tajnú pláž, alebo čerstvo ulovenej ryby na večeru…proste neopísateľné. Ak sa vám náhodou naskytne príležitosť, určite navštívte Koh Tao. (fotky boli fotené v 2009)

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

Predošlý príspevoklook of the day ~ think pink
Ďalší príspevokFACE OF FTV ~ finale

3 komentáre

  1. lepiratelife
    12 rokov ago

    I lived on Koh Tao for over a year it is such an amazing place!

    Reply
  2. Charly
    12 rokov ago

    Hello, in this page, I see a picture (a landscape of Koh Nang Yuan) from the website kohtaozone.com. thank you to mention the source of this image or delete it. We pay attention to our image because we have limited broadcast rights. Thank you for your understanding
    Charly from kohtaozone.com

    Reply
    1. Jana
      12 rokov ago

      Hi Charly,

      my apologies for not mentioning the source as I didn’t know it, thank you for your comment, it has been fixed ! 🙂
      <3 koh tao

      Reply

Leave a Reply