In LIFESTYLE, TRAVEL

The Perfect Weekend Away

Víkendy si treba užívať. S mojim povolaním to nie je vždy možné, ale pokaždé keď nepracujem, tak vypnem. Tvalo mi roky sa to naučiť, no s pribúdajúcim vekom a pracovnými povinnosťami mi iné neostáva! Stačia tri dni mimo mesto, na horách, najlepšie bez signálu…  Presne takýto víkend sme pred pár mesiacmi strávili so sestrou a priateľmi na horách v Grandhoteli Tatra vo Veľkých Karloviciach.
Bolo to so signálom, a bola to pecka.

Keď sme sa rozhodovali kam ísť, padlo niekoľko možností. Táto vyčnievala zo všetkých kvôli svojej polohe (na východnej Morave som ešte nebola), zaujímavému gastru (pravá česká s jemným “upgrejdom”), slušne vybaveným wellnessom a najzaujímavešie riešeným vínnym “sklepom”, aký som kedy videla. A to rozhodlo.

Keď idem na takýto výlet, tak jediné, čo ma zaujíma je level welnessu, jedálny lístok a vínna karta. Vždy si pre istotu balím aj fľašu vína, lebo jeden nikdy nevie, čo bude v ponuke… tu ma síce kamoši totálne vysmiali, keďže úroveň vinotéky v tomto hoteli je niekde úplne inde. Jednoduchým stlačením gombíka sa vám z podlahy otvoria dvokrýdlové okrúhle dvere, kde uzučké schodíky vedú do perfektne vychladenej miestnoti s viac ako 4000 fľašami vína. Už tam k tomu chýba len len dymový opar ako z filmu, a bolo by to dokonalé. Treba mi viac?

Gastro ponuka tiež nezaostáva, aj keď taký vegán si tu asi nepríde veľmi na svoje. Čerstvé mäsko z lokálnych fariem a ešte čerstvejšie bio bilinky vypestované v záhradke pred hotelom priam volajú k prejedeniu sa (a že sa tak aj stalo!).
Chillík, víno, welness, dobré jedlo (v lepšom prípade aj sex!) – on repeat.
Nie som zorvna wellnessový veterán, ale z tých umiestnených v horách mi tento vyhovuje asi najviac a spĺňa všetky moje požiadavky o dokonalom relaxe a perfektných službách (na tie som ja obzvlášť náročná!) 🙂

 

Totálne by mi teraz taký víekndík teraz “bodol”. A vám?

Love,

Viac info nájdete na www.grandhoteltatra.cz
Photo by Adam Suchanek & Jana Tomas

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

Previous PostMy Last Winter Oufit
Next PostFishnet Series: Wear Them To Work? No Problem.

1 Comment

  1. Nina Dalogova
    6 years ago

    Nádherné fotky :O :O a páči sa mi že tam používajú lokálne bylínky a aj bio mäso z miestnych fariem. Snaď ste si wellness užila naplno.

    Reply

Leave a Reply