In MÓDA, OUTFITY

Do Plaviek!

Sezóna kúpania sa síce blíži ku koncu, no článok o plavkách má svoje miesto hneď za tým zo Santorini.
Moje tohtoročné leto sa jednoznačne nieslo v znamení plaviek od slovenskej značky Bepon, ktorá ma značne zásobila na pomerne veľa destinácii. Keby som chcela, tak z toho potiahnem ešte ďalšie dve dovolenky, no v Grécku som pre vás nafotila mojich TOP 5 – aj s krátkym manuálom.


VÝRAZNÉ (BEZ KLASICKÝCH RAMIENOK) –  t
ieto dvojdielne bikini (v zásade) bez ramienok mi padli do oka hneď ako prvé – a to primárne kvôli svojej farbe. Vedela som, že žltá bude dokonale kontrastovať s modro-bielym prostredím našej destinácie, takže to bola moja voľba číslo jeden. Tiež mám rada tento strih, nakoľko nezanecháva opálenie po ramienkach a tak isto je extrémne pohodlný. Navyše, kľúčne kosti v ňom vyzerajú super hot!


FLOWER POWER
 – tento set som si vyhliadla už na jar, keď ich Adam fotil do ich kampane. Krásne lichotivý strih podprsenky sedí nielen ženám s mikro-prsiami ako ja, ale aj s väčším poprsím. Bepon sa pýši aj tým, že veľkostne idú pri niektorých modeloch trošku ďalej než bežní výrobcovia plaviek, čiže aj taká Pamela Anderson by neodišla z ich obchodu naprázdno, haha.

CELÉ PLAVKY – celé plavky sa u mňa prvýkrát objavili minulý rok. Jednak preto, že som našla prvé ever, ktoré mi sadli, a tiež kvôli môjmu pribratému brušku (ktoré ste ale nikde nevideli, lebo som ho poctivo všade sťahovala, haha). Tento rok hrali prím jednoznačne tieto – v mojej milovanej tyrkysovej. Nosila som ich bez ramienok, pretože sú tak viac sexy a vynikne tak kľúčna kosť (ktorú rada vyzdvihujem, ako ste si mohli všimnúť), no pri väčších prsiach, predpokladám, budú ramienka potrebné. Sú sexy, majú sťahovaciu časť na bruchu a dvojitú látku, čiže sa v nich cítite totálne “skinny” – presne ako v tom ich katalógu 🙂

BIKINI – bez klasického strihu bikín by to, samozrejme, nešlo, čiže voľba padla aj na tieto. Vybrala som si však set so zaujímavým vzorom, ktorý taktiež hral s prostredím. Bolo celkom veselé kombinovať ich s bielo-modrým mestom. Tento model mal ako voľbu aj brazilky, no na tie som si netrúfla, aj keď som mala dva mesiace tvrdých tréningov za sebou. Možno ďalšiu dovolenku!

Plavky sú jedným s mojim najobľúbenejších odevov a myslím, že nie som sama. Mám doma asi 20 párov a každý rok pribudnú nové. Lykra je háklivý materiál a nie všetky plavky potom vydržia tak dlho ako by som chcela… No je pravda, že som sa o ne nestarala vždy práve ukážkovo. Aby vám tie vaše vydržali čo najdlhšie, tu je pár tipov, ako sa o ne starať:

  •  Nikdy neperte plavky v práčke. Napustite umývadlo studenou vodou a pridajte malé množstvo tekutého pracieho prášku (sú aj špeciálne prípravky na plavky, podľa mojich informácii však u nás ešte nie sú dostať). Ponorte plavky do vody a nechajte ich v nej 30 minút. Potom trochu premáchajte vo vode s práškom, následne vypláchajte v čistej vode. Vytlačte z plaviek vodu, nikdy však nežmýkajte! Voľne preveste alebo položte na sušiak. Nikdy neperte plavky v práčke, lykra je totiž veľmi háklivý materiál a pri teple alebo namáhavom zaobchádzaní sa jej vlákna dosť ničia.
  •  Nikdy si nesadajte na nerovné povrchy (napr.drevo) – jemné vlákna látky by sa tak mohli zadrieť a plavky poškodiť. Vždy si dajte pod zadok minimálne uterák.
  • Po prezlečení nikdy nehádžte plavky len tak do tašky. Vlhká látka je delikátny materiál a môže absorbovať farbu z vecí, ktorých sa dotýka, špeciálne z iných látok. Zabaľte ich do špeciálneho vrecúška určeného na vlhké plavky a vyhnete sa tak tomu, že vaše obľúbené bikiny nadobudnú po ceste domov nový, hipisácky vzor. Niektoré posh značky prikladajú vrecúško k plavkám automaticky – už pri kúpe plaviek, dá sa však dosť jednoducho dokúpiť aj samostatne.
  • Udržať životnosť plaviek docielite aj tým, že si zbalíte viac setov. Keď ich prestriedate, materiál sa pomalšie unaví a vydržia tak aj niekoľko sezón.
  • Myslite na to, že tiež krém na opaľovanie nechá na plavkách stopy, aj keď možno nie hneď. Fľaky a vyblednutie môže spôsobiť aj chlór – špeciálne na bielych plavkách. Tie niekedy úplne zožltnú a už to nevyperiete, preto si biele nechávajte len do mora.
  • Čo ešte dosť ničí vlákna plaviek, sú horúca voda a sauna. Chlór v spojení s vysokými teplotami je pre plavky dokonalá katastrofa! Skúste preto buď plavky vynechať, alebo zvoliť také, na ktorých vám až tak nezáleží.

Priznajte sa, koľko párov vlastníte vy?

Love,


PHOTO by ADAM SUCHANEK 

V spolupráci s BEPON <3

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Dokonalé Košeľové Šaty

Posted on september 24, 2017

MOROCCO STORY – THE MARKET

Posted on február 5, 2015

MOROCCO STORY – Saidia Beach

Posted on január 30, 2015

Predošlý príspevokSantorini Tour Guide
Ďalší príspevokLetný Kimono Set

No Comments

Leave a Reply