In OUTFITY, CESTOVANIE

Krásna Taormina

Sú miesta, ktoré objavíte náhodou a ktoré si od prvej sekundy zamilujete, ako napríklad mestečko Taormina, ktoré nebolo pôvodne na agende našej sicílskej dovolenky. Bolo však po ceste na sopku Etna a Marcy povedala, že si tam musíme dať minimálne obed a presť slávnym Piazza 9. Aprile. A mala pravdu!

Taormina je považované za najkrajšie letovisko Talianska, čo ja sama neviem zatiaľ posúdiť. Je totiž dokonale zachovaným stredovekým mestom, ktoré bolo v 9. storočí hlavným mestom byzantskej Sicílie. Je to jednoznačne desitinácia, v ktorej sa oplatí stráviť niekoľko dní, no my sme mali len štyri hodiny. Čiže čo sa dá za takýto krátky čas stihnúť?

Našou prvou misiou bolo samozrejme nájsť reštauráciu, kde by sme sa nielen dobre najedli, ale mali dychberúci výhľad. Podarilo sa!

Pizza, pasta, víno, šartmantný čašník s nagélovanými vlasmi… všetko ako má byť.

Následne sme sa vybrai na námestie a prechádzali sa okolitými uličkami, ktoré sú viac než čarovné. Ponúkajú široký výber zaujímaých obchodíkov so starožitvosťami, originálnymi suvenírmi, delikatesami i luxusné butiky talianksych dizajnérov. Mesto nás vtiahlo do svojej atmosféry a my sme posunuli príchod na našu vilu pod Etnou, nakoľko sme si ho chceli ešte viac vychutnať.

Nejaký zásadný plán tam vlastne ani nebol: prešli sme nespočetné množstvo kamenných schodov, užívali pohľad na more a i na sopku z jedného miesta a ochutnali lokálnu pochúťku canolli.

Pre mňa osobne je atmosféra miesta niekedy oveľa dôležitejšia než atrakcie či pamiatky, ktoré ponúka .. Niekedy si naplánujete niekoľkodňový výlet a po prvom dni, kedy si prezriete všetko možné už viete, že sa budete zbytok výletu nudiť a zase naopak. Tu je stále čo objavovať, stále čo vidieť a aj keď len tak sedíte na káve a čítate taliansky Vogue, aj tak vám to vie dokonale naplniť deň.

   

Taormina je obľúbené miesto nielen talianskych, ale aj svetových cebrít a dokonca si ho Dolce & Gabbana vybrali na fotenie jednej zo svojich predchádzajúcich kampaní. Môj outfit na prechádzku týmto mestom teda logicky nemohol byť nič iné, ako sukňa inšpirovaná strihom a vzorom sukne z ich staršej kolekcie (aj keď moja je zo Zary 😀 ) . Momentálne aj tak nič iné nenosím, midi sukne “do áčka” sú momentálne alfou a omegou môjho aktuálneho letného šatníka. Sú to také moje druhé tepláky. Ponúkajú všetkú slobodu sveta a vždy v nich vyzeráte ako zo žurnálu.

Výlet to bol krátky, ale veľmi intenzívny. Zamilovať si miesto v tak krátkom čase je láska na celý život, hlavne keď viete, že pri každej návšteve objavíte niečo nové. A tu to platí na 100% 🙂

Majte krásny víkend!

Love


PHOTO by JOZEF KROVINA & JANA TOMAS

OUTFIT: sukňa – ZARA, top – ZARA, šľapky – BIRKENSTOCKS, klobúk – F&G, kabelka – DIESEL

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Morocco Story

Posted on január 25, 2015

London Street Style – FW Fall 2012

Posted on február 26, 2012

hits from the streets

Posted on marec 24, 2014

Predošlý príspevokHello Sicily
Ďalší príspevokŠpeciálne Narodeniny

No Comments

Leave a Reply