In MÓDA, OUTFITY, CESTOVANIE

Hello Sicily

Leto je moje najobľúbenejšie obdobie v roku!
Tento rok som si dovolenku naplánovala “len” jednu. Po rokoch strávených v Ázii a po minuloročnom cestovateľskom záchvate ma neustále láka Európa. Konkrétne Taliansko, nakoľko k tomuto národu mám veľmi blízko (a to nielen preto, že Taliani sú podľa mňa najcharizmatickejší muži tohto kontinentu). Vybrať lokáciu, ktorú som ešte nenavštívila bolo celkom jednoduché, nakoľko som v Itálii bola len dvakrát. Vyhrala Sicília. Jednak preto, lebo sme tam našli najlacnejšie letenky a jednak nikto z nás na ostrove ešte nebol.

Najprv sme mali ísť len my dvaja s Dodom, potom sa k nám pridali aj naši dvaja kamaráti – Marcy a Michal. Nerobili sme si veľkú starosť s plánovaním a všetko riešili na poslednú chvíľu. Keď sme si ale pár dní pred odletom uvedomili, že stále nemáme ubytovanie, sadli sme za počítač a na Airbnb.com bookli prvú voľnú vilu s výhľadom na more, ktorá bola maximálne hodinu od letiska Catania. Vyzdvihli sme si v požičovni auto a majitelia domu nás zaviedli až do destinácie. Vystvetlili všetko potrebné a my sme (po pár fľašiach vína) padli od vyčerpania do postele.

Slnečné lúče prenikajúce cez drevené rolety nás zobudli okolo deviatej ráno. S pocitom príjemnej opice z talianskeho pignotu z pumpy sme sa dotackali na terasu a ostali sme v šoku! Dom mal neskutočný výhľad, čo z fotografíí na webe nebolo vôbec zrejmé. Z terasy sa dal pozorovať východ, ale i západ slnka a pod ňou bol krásny azúrový bazén. Prvé dva dni nás ani nehlo a venovali sme sa zásadne konzumovaním talianskych pochutín, pitím vína, opaľovaním a kúpaním sa v bazéne. K moru viedli veľmi romantické a nekonečné kamenné schody až na kamennú pláž, na ktorej skoro nikto nebol. Bol to sen a my sme okamžite oľutovali, že sme si vilu bookli len na tri dni.

V zásade sme sa z tejto lokácie nepohli a tak nám to aj vyhovovalo. Miesto ponúklo dokonalý reset po náročných pracovných týždňoch a my sme konečne našli vytúžený kľud! Toto je dokonalý dôkaz toho, že plánovanie v predstihu sa nie vždy vypláca 🙂
Na tretí deň sme si začali baliť tašky a zabookovali vilu na ďaľšej lokácii – tentokrát pod Etnou.
Ale o tom už v ďaľších článkoch 😉

Kde sa chystáte na dovolenku tento rok vy?

Love,

Photo – Jozef Krovina Edit – Jana Tomas
Assistance – Marcela Voskova & Michal Cepec

OUTFIT: plavky – Zaful, košeľa – Weekday, taška – Diesel


Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

SIEŤOVANÉ PANČUŠKY: City Girl

Posted on apríl 25, 2018

MOROCCO STORY – THE MARKET

Posted on február 5, 2015

Moje Top Plavky Tohto Leta

Posted on august 27, 2017

Predošlý príspevokŽite Svoje Sny
Ďalší príspevokKrásna Taormina

No Comments

Leave a Reply