In MÓDA, OUTFITY

Môj Začiatok Leta

Holé nohy, farebné nechty, slnečné lúče na tvári a ľadová káva .. Presne takto si predstavujem zahájenie letnej sezóny!

Dnes je neuveriteľne krásny deň a ja dúfam, že sa to ponesie v tomto duchu celé leto. Teplé počasie transoformuje nielen moju náladu, ale aj môj pracovný “schedule”. Vôbec mi nevadí mať v nedeľu pracovné stretnutia a sama od seba vstávam niekedy aj o pól siedmej. Ešte aj v spánku sa teším, že konečne prišlo leto!

So stúpajúcou teplotou prichádza u mňa niekoľko zmien. Nosím viac sukní, voľnejšie nohavice, mením červené víno za dobré vychladené biele a horúcu kávu vystrieda tá ľadová. Nikdy som nedala dopustiť na šálku dobrého dvojitého kapučína, hoci aj v najvačších horúčavách. U nás totiž dobrú ľadovú kávu v bežných prevádzkach spraviť nevedia – všade dajú buď zmrzlinu, alebo kilo šľahačky. Na moje prekvapenie však Starbucks prišiel s mega novinkou – Cold Brew – káva lúhovaná za studena. Celý proces trvá 20 hodín a káva chutí inak než tá bežná, ktorú pijeme denne. Studená voda znižuje jej aciditu a dodáva jej prirodzenú sladkú chuť. Je silnejšia, ale k žalúdku viac šetrná. Ja si tú svoju jemne dochutím s “vanilla sweet cream”. Nie je to vôbec také sladké ako to znie, dodá to káve len jemný vanilkový nádych.

V našich končinách otvoril Starbucks len nedávno, pre mňa je však srdcovkou už od roku 2001. Práve vtedy som prvýkrát ochutnala ich “fancy” kávu s karamelovou príchuťou na mojom prvo modelingovom “tripe” v Taiwane. Nikdy nezabudnem ako sme v jednej ruke držali ťažké portolio s fotkami a v druhej cuckali Starbucks po celý deň. Nebol to vzhľadom na naše vtedajšie vreckové lacný špás, tak sa z toho stal rituál len 1-2 krát do týždňa. V každej krajine som objavila u nich nový drink a (takmer) z každej krajiny mám ich ikonickú termosku na teplý nápoj, v ktorých si doteraz robím každé ráno kávu so sebou do auta. Starbucks sú pre mňa krásne spomienky na moje modelingové obdobie a do dnešného dňa sa mi ich “signature drinks” viažu s určitou krajinou. No a Cold Brew mi bude navždy pripomínať Bratislavu, keďže som ju objavila práve u nás doma 🙂

Krásnu nedeľu!

Love, Jana

šaty – Zara
topánky – Aldo (old)
kabelka  – vintage

Photo by Jozef Krovina

V spolupráci so Starbucks <3

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

Rozkvitnite!

Posted on apríl 18, 2018

BLONDE POWER

Posted on apríl 13, 2015

Formentera, Moja Nová Láska

Posted on júl 13, 2016

Predošlý príspevokShopping & Drinks? Yes please.
Ďalší príspevokBloger Roka 2017

2 komentáre

  1. Dominika
    7 rokov ago

    veľmi krásna 😮 tento štýl ti mega pristane 🙂

    Reply
    1. Jana
      7 rokov ago

      <3

      Reply

Leave a Reply