In MÓDA, OUTFITY

Novesta X Modrotlač

Keď som bola malá, chceli sme všetko zahraničné. Zahraničnú hudbu, sladkosti, módu. Naše veci boli nudné, okukané a hlavne – všetci sme nosili to isté. Farebné veci z Paríža mi za socíku všetci v škôlke závideli a keď som prišla na strednej v uštrikovanom svetri a la Kurt Cobain, hneď som bola in. Všetci sme túžili opustiť tento malý štát bez možností a odletieť za veľkú mláku do krajiny snov, alebo minimálne tuto vedľa do Rakúska. Začali sme nosiť veci amerických značiek, tlačili sa v malom byte s kamošmi a konečne dobývali svet.
Roky ubehli ani nevieme ako a my zisťujeme, že doma je aj tak najlepšie. Pochopili sme, že veci z dovozu nie sú jednoznačne the best a že aj doma máme top kvalitu.

novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-6novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-7

Slovenská značka Novesta, ktorá vyrába topánkyod roku 1939, je sama o sebe jeden z naších módnych klenotov. Majú pôvodný spôsob výroby už takmer 80 rokov (preto ti možno boli kecky tvojho tatka ešte z vojenskej služby tak povedomé), sú eco friendly a hlavne – majú ortopedickú stielku. Párov od nich mám doma veru niekoľko, ale toto je vážny zberateľský kúsok. Sú totiž vyrobené z modrotlače (remeselná technika farbenia a zdobenia látok, ktoré sa používali na šitie krojov už v 18. storočí) a je ich len 300 párov. Túto tradičnú látku vyrobil Matej Rabada, jediný certifikovaný modrotlačiar na Slovensku a vzor na ňu vyberali spolu s dizajnérom Novesty veľmi dlho. Drobný, jemný, ladiaci ku všetkému. Pecka.

novesta-modrotlac-janatini-jana-tomas-2

Domov by mal byť miesto, kam sa radi vraciame a na čo radi spomíname. Domov je rodina, láska a tradície. Preto tieto fotky vznikli na schodoch môjho rodičovského domu, kde som sa šmýkala po zadku a každé ráno obúvala. Nafotil ich môj otec <3

Majte krásnu nedeľu!
Love,
Jana xo

A takto sa tieto klenoty vyrábajú



TENISKY – NOVESTA x MODROTLAČ (kúpite TU)

Photo by Bobo Tomas

 

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

RAIN AND TRAIN

Posted on marec 30, 2015

Vienna time II

Posted on december 2, 2014

BLUE AND WHITE

Posted on február 17, 2015

Predošlý príspevokSpolupráca s F&F #notonlyblack
Ďalší príspevokZimné Pastelky

No Comments

Leave a Reply