In CESTOVANIE

Travel Diary – CAPRI

 

Navštíviť Capri bolo spontánne rozhodnutie sobotňajšieho rána. Nasadli sme do auta, zamierili do prístavu a mali to štastie, že za 10 minút odchádzala loď na ostrov. Najprv sme kvôli studenému vetru váhali či ísť, potom sme si ale povedali – nič čo by víno nevyriešilo! Za „skromných“ 75 eur sme sadli na loď a vyrazili smer Capri.
Prístav v cielovej stanici bol preplnený mužmi ponúkajúcimi plavbu loďkou okolo ostrova, čo v chladnejšom počasí vzyeralo ako šialenstvo. Potom sme sa ale nechali ukecať sympošom Antóniom, ktorý neustále opakoval „You don’t like, don’t pay!“ (Ak sa vám to nebude páčiť, nemusíte platiť!) No nekúp to. Jazda okolo pobrežia bola fantastická aj v zime, slnko prekvapivo dosť hrialo a ja som si nemo užívala krásy ostrova. Moje mlčanie Antonia očividne dosť znepokojovalo pretože sa stále pýtal – „Lady you like? Look! Look!“ (Pani páči sa vám to? Aha!) a snažil sa nám ukázať a opísať každý jeden meter štvorcový ostrova. Musím povedať že som z toho bola dosť ohromená – ako z ostrova tak i z Antoniovej znalosti o každej skalke a kvapke v mori.
Po plavbe sme zhovorčivého taliana nechali vrátiť sa naspäť a my sme sa cez pláž vybrali do mesta. Aké bolo moje prekvapenie, keď zrazu okolo mňa prešiel opálený ital v šortkách – a ja som zrazu vo svojom kabáte so šálom vyzerala ako debil, ha! Cestou do reštaurácie, ktorú nám Tonči odporučil som nevedela čo skôr cvaknúť, uličky a výhľad boli neskutočné, nehovoriac o jedle, ktorý nám naservírovali. Jedna z mojich naobľúbenejších častí dovolenky je, že si človek môže dať pohár vína hoci aj na raňajky – a tak sa aj stalo 😀  Poobede sme zamierili do mesta a snažili sa nájsť miesto, kde si dať kávu – tak ako Positano, aj Capri bolo pochopiteľne v decembri celkom prázdne, čo mu ale určite neuberá na kráse a len vás uistí, že sa určite chcete v lete vrátiť.
Užite si zbytok víkendu!

capri-itali-janatini-1 capri-itali-janatini-3 capri-itali-janatini-9 capri-itali-janatini-4 capri-itali-janatini-2 capri-itali-janatini-7 capri-itali-janatini-5capri-itali-janatini-8 capri-itali-janatini-6 capri-italy-janatini-12 capri-italy-janatini-13 capri-italy-janatini-14 capri-italy-janatini-15 capri-italy-janatini-18 capri-italy-janatini-19 capri-italy-janatini-20 capri-italy-janatini-21capri-italy-janatini-23capri-italy-janatini-26capri-italy-janatini-32capri-italy-janatini-28capri-italy-janatini-29capri-italy-janatini-27capri-italy-janatini-novesta-33capri-italy-janatini-25capri-italy-janatini-31capri-italy-janatini-33capri-italy-janatini-35capri-italy-janatini-37capri-italy-janatini-34capri-italy-janatini-39capri-italy-janatini-24

 

outfit – H&M
sneakers/tenisky – NOVESTA
sunnies/okuliare – Ray Ban
backpack/ruksak – Uashmama

All photos are mine

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

LAGO DI COMO

Posted on máj 21, 2015

Travel Diary – POSITANO

Posted on január 19, 2016

EXPO 2015 MILAN EXPERIENCE

Posted on máj 25, 2015

Predošlý príspevokTravel Diary - POSITANO
Ďalší príspevokByb It's Cold Outside

No Comments

Leave a Reply