In CESTOVANIE

Travel Diary – POSITANO

 

Cestovanie je korením života a mne osobne dáva veľmi veľa. Iný pohľad na svet, na veci súkromné i pracovné a zo všetkého najviac – inšpiruje ma. Pri mojej práci je inšpirácia neskutočne dôležitá a keď tej niet, tak som ako sa hovorí – v prdeli. Už sa mi to pred nejakým časom stalo, tak som sa rozhodla tomu predchádzať pravidelným cestovaním – minimálne jeden výlet za mesiac. Aj dva dni sa rátajú, treba len vypadnúť!
Veľkým požehnaním pre mňa je, že vďaka šiestim rokom strávených v Šanghaji mám v každom kúte sveta nejakých kamarátov. Toto príde extra vhod keď sa vyberiete do nejakej krajiny prvýkrát – čo bol pre mňa výlet do južného Talianska. U italov som bola síce už dvakrát – ale len v Miláne – a v oboch prípadoch pracovne. Tentokrát som si chcela prezrieť zákutia povestného juhu, ktoré je populárnou destináciou ako pre našinca, tak i pre svetové celebrity (len škoda, že tie tam nechodia v zime 😀 )
Celý výlet trval asi 5 dní. Začal sa príletom do Ríma, kde ma kamoška vyzdvihla a šli sme autom smer Positano. Musím povedať, že jazda po pobreží Amalfi bol jeden z najkrajších zážitkov v mojom živote. Serpentíny, vietor vo vlasoch (ak keď studený, lebo veď december), zvraštené čelo od slnka. Chladný ale príjemný vánok vás nádherne prefacká a vám je zrazu jedno, že ste spali ledva 4 hodiny, aby ste chytili let.
Positano je presne také ako sa o ňom píše – malé, nádherné, malebné a farebné. Je posiate butikmi s nádhernými tunikami a ručne vyrábanými sandálikmi, ktoré vám do pol hodiny vyrobia na mieru. Bohužiaľ vačsina miest bola zavretá – keďže som tam šla mimo sezónu – ale podarilo sa mi uloviť pár kúskov, ktoré si stopro užijem v lete. Mesto bolo prázdne a večer i tiché, čo mi vcelku vyhovovalo, nakoľko som tam prišla vypnúť. Jasné že vyššie teploty by bodli viac – ale vo všetkom treba hľadať krásu, aj keď ste na pláži vonku je 10 stupňov. Amen 🙂
Next day – Capri!
Ciaoooo!

 positano-janatini-2 positano-janatini-24 positano-janatini-3 positano-janatini-25 positano-janatini-26 positano-janatini-1 positano-janatini-35 positano-janatini-33 positano-janatini-27 positano-janatini-36 positano-janatini-4 positano-janatini-18 positano-janatini-5 positano-janatini-15 positano-janatini-14 positano-janatini-13 positano-janatini-12 positano-janatini-11 positano-janatini-16 positano-janatini-17 positano-janatini-37 positano-janatini-10 positano-janatini-9 positano-janatini-7 positano-janatini-8

All photos by taken by me
Positano Italy – December 2015

Share Tweet Pin It +1

Jana

Stylist, blogger, traveller, content creator.

You may also like

EXPO 2015 MILAN EXPERIENCE

Posted on máj 25, 2015

Krásna Taormina

Posted on august 12, 2017

Piknik vo Viniciach

Posted on február 4, 2019

Predošlý príspevokZelený Kabát
Ďalší príspevokTravel Diary - CAPRI

No Comments

Leave a Reply